10 lokakuuta 2010

Moosekset nousevat lavalle!Moses Hazy, joka on pitkään ollut suht` hissukseen, palaa rytinällä parrasvaloihin Oulun Club Teatrialla 22. lokakuuta.Muutama vuosi sitten Rumbassa vuoden livebändiksikin valittu herhiläisjoukko lämppäröi Hanoi Rocks-legenda Mike Monroen superyhtyettä, joten luvassa on täyslaidallinen ammattitaitoista rock`n `roll-viihdettä.
Mitä sitten kuuluu Moses Hazylle. Päivän päälimmäiset kysäsen laulaja-kitaristi Riku Rousulta.
Viimeisin sinkkunne Getting bald ilmestyi kyllä vuoden alussa, mutta albumista on jo kolme vuotta. Onko yhtye pitänyt matalampaa profiilia esimerkiksi opiskelun takia vai missä olette piileskelleet?
- Ei me mihinkään olla kadottu. Täällä Oulussa edelleen pööpöillään. Tätä nykyä Mooseksesta löytyy kyllä opiskelijoita ja työllistettyjäkin, mutta keikkabreikki vain venähti, kun aateltiin pitää taukoa levynteon ajan ja levynteko kestikin yllättävän kauan.
Milloin seuraava kokopitkä sitten ilmestyy ja milloin laulat kotikulmilla?

- Levy on nyt masterointia ja kansia vaille valmis ja sen pitäs´ putkahtaa ulos 27. tammikuuta ja julkkarikiertueen toka keikka on Torniossa 4. 2, jos ne nyt ees ottaa meitä Umppariin :)
Onko Moses Hazyllä yhä rokkivaihe päällä ja osaatko sanoa, minne olette menossa. Ovatko teidän vaihtoehdot samat kuin CMX:llä eli kokkaaminen tai rokkaaminen ?
- Kokkaaminen ja terveellisesti syöminenhän on erittäin tärkeää etenkin näin syksyllä ja se on varmasti esimerkiksi CMX:n pitkän iän salaisuus. Jos vaihteista pitää valita, niin sanoisin, että tällä hetkellä mennään kierrokset tapissa vapaalla alamäkeen.
Kesäisin näytätte edelleen juonivan Mo-klubeja Oulun 45 Specialissa, onko teillä muita musiikkivirityksiä?
- Bändejä piisaa joka lähtöön. Mainittakoot Joonaksen noin 142 bändiä, Mikon the Handshake, Pekan G-Odd ja minun Lifestylesweatband. Kaikki nämä (paitsi ei kaikki Joonaksen 142:sta) ovat julkaisseet tai julkaisemassa levyn lähiaikoina.
Miten sinulla henk` kohtaisesti pyyhkii?
- Hyvvää kuuluu, kiitos! Olen värkkäillyt countryfolkblues-pohjalta kohtalaisen akustisesti. soololevyä tai oikeastaan kahtakin, sillä biisejä riittää eli pullaa pukkaa uunista!
Eksyn vielä aiheesta. Hoksasin, että Seppo Hovi on frendisi naamakirjassa. Mikä sinua hänessä vetää puoleen?
-Taidan enemmänkin olla "fani" eli "tykkään" Seposta naamatussa. Mutta paljonhan Hovi on tehnyt. Kova pelimanni ja viihdepuolella pieksee Iiro Rantalat ja Lenni-Kalle Taipaleet millon vaan 100-0.