07 lokakuuta 2010

Anneli Saria argentiinalaisittain!
Tango on aina ollut lähellä Anneli Sarin sydäntä. Hän on jäänyt pysyvästi suomalaisten mieliin suurten tunteiden tulkkina ja Taivaan Portit - Tango Bar -näyttämöteoksella hän yhdessä tangokuningas Amadeuksen kanssa haluaakin sytyttää tangon liekin jälleen suomalaisiin. Pohjoisessa Anneli Sari vierailee Rovaniemen Lappia-talossa 27.10. ja Kemin Sauvon juhlasalissa 28.10.
Taivaan Portit - Tango Bar kertoo argentiinalaisen kirjailija ja runoilija Alfonsina Stornin (1892-1938) traagisesta elämästä. Hän koki niin köyhyyttä kuin syrjintääkin, mutta myös menestystä ja rakkautta. Alfonsina palkittiin kahdesti valtiollisella kirjallisuuspalkinnolla ja hänet hyväksyttiin akatemian jäseneksi ensimmäisenä naisena Etelä-Amerikassa.Hän päätti kuitenkin elämänsä hukuttautumalla 46 vuoden iässä, pitkän sairauden murtamana.
Tango siivittää tarinaa ja vie kuuntelijan tangon kulta-aikaan ja 1930-luvun Buenos Airesiin. Argentiinalais-ranskalainen Neon Bandonéon-orkesteri loihtii Annelin ja Amadeuksen kanssa aidon tunnelman, jossa musiikin paitsi kuulee niin sen myös tuntee.
Esityksen ohjaa Ranskassa hyvin tunettu Argentiinassa syntynyt näyttelijä,ohjaaja, muusikko ja säveltäjä Oscar Sisto ja lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa nuori ja lupaava Jenni Kääriäinen.