28 lokakuuta 2010

Blues Station avataan jälleen!

Rento rokkimesta, Blues Station, Tornion Länsirannalla on ollut kiinni vesivahinkojen vuoksi pari kuukautta, mutta nyt remontti alkaa olla ohi.
- Vielä on laitteiden asentamista ja muuta pientä fiksattavaa ja tietenkin siivousurakka päälle, mutta 5. marraskuuta Blues Stationin ovi on taas auki, lupaa Ari Eskelinen, joka on pyörittänyt paikkaa Kati-vaimonsa kanssa vuoden verran.
Samalla kun remppaa on tehty, on laitettu uutta seinää salin puolelle, lisätty lavavalaistusta ja kiinnitetty huomiota somistukseen ja yleiseen viihtyvyyteen.
- Tunne on vähän kun alottaisi kaiken alusta. Kyllähän pitkä poissaolo tuppaa olemaan haitaksi varsinkin uudelle yritykselle, mutta toivotaan kuitenkin, että vanhat ja uudetkin asiakkaat löytävät tiensä meille, Eskelinen mietiskelee.
Mitään radikaalia muutosta toimintaan ei lähikuukausina ole luvassa, vaan Arin mukaan tärkeintä on, että rattaat saadaan taas kunnolla pyörimään.
- Tarjoilu säilyy entisellään. Hintoja ruuvaillaan pikkasen sieltäsuntäältä. Narikkamaksu putoaa hieman ja myös lippujen hinnat, riippuen tietenkin aina esiintyjästä.
- Musiikillisesti loppuvuosi mennään kuitenkin ilman mitään isoja kiinnityksiä, pääsääntöisesti paikallisten voimin lukuunottamatta avajaisbändiä Superbulletsia, joka tulee Rovaniemeltä.

Eskelisille veden vallassa olevan Blues Stationin kohtaaminen oli aluksi aikamoinen shokki, mutta järkytyksestä on toivuttu hyvin.
- Kun tultiin paikalle, niin keittiön lattialla lainehti viiden sentin vesikerros. Putkiliitos kerkesi vuotaa vajaan vuorokauden ja kasteli lattiat melko laajalta alalta.
- Lattioiden purkuun, kuivatteluun ja uusien pintojen asentamiseen meni melko tarkalleen kaksi kuukautta. Myös yksi väliseinä kastui pahoin ja kun tietää, että betoni kuivuu sentin viikossa, niin remontti venähti ja koetteli hermoja.
Ari sanoo, että kaiken pahan alku löytyy Tornionjoen suurtulvasta vuodelta 1990, josta hänellä on myös omakohtaista kokemusta.

- Vapputulva jätti jälkensä varmasti kaikkiin rannalla oleviin kiinteistöihin. Kun perustat kastuvat kunnolla, ne alkavat liikkua ja siitä seuraa taas muita lieveilmiöitä.
- Itse olin tuona vuonna Rovaniemellä intissä ja tietenkin hälytyskomennuksessa, kun kutsu Tornion tulvan torjuntaan tuli. Ukot masin lavalle ja menoksi. Olimme sitten vappuaattona tyhjentämässä tulvavesiä silloisesta Länsirannan Polarmarketista. Vettä oli silloin sisällä puolisen metriä, Ari muistelee.
Ensimmäinen Blues Stationin esiintyminen, joka jouduttiin perumaan vesivahinkojen takia oli Baby Boy Varhaman keikka 17. syyskuuta.
- Edellisen viikonlopun sodankyläläisten North Strikes Back -keikka vedettiin vielä läpi terveystarkastajan erikoisluvalla, mutta kun lattiat revittiin auki, homma oli siinä. Varhaman kanssa sovittiin kuitenkin, että otetaan uusi yritys ensi vuonna. Sama juttu Multi Climexin kanssa.
Vastoinkäymisistä huolimatta, Eskeliset eivät missään vaiheessa ole olleet luovuttamassa ja katse onkin vahvasti eteenpäin. Southern rockia diggaava pariskunta on pystynyt lyhyessä ajassa luomaan omannäköisen musabaarin, jossa oman genren bändien lisäksi on kuultu jo muutamaa kansallista tähtinimeä ja osaavia bändejä eri puolilta Lappia.
- Ensi vuotta voin sen verran raottaa, että yhteistyö Kemin Pakkasukon kanssa jatkuu. Festivaalin aikaan sieltä on luvassa jotain mielenkiintoista myös meille, mutta siitä sitten tuonnempana. Kevääksi on myös järjestelty ruotsalaisen Wolfman Jackin uusintavierailua ja Olli Ontrosen kova bluesbändi on tulossa.
- Seuraillaan koko ajan peliä, mitkä nimet kiertää ja yritetään napata tänne sopivimmat.
Ari Eskeliselle Syvän Etelän musiikki ei ole vain pelkkää kuuntelua ja keikkojen buukkaamista, vaan hän soittaa sitä myös itse Superchargedissa ja Jackson Pollocks Bandissä. Hän on musikaalisen suvun vesa, jonka rumpali-isä Seppo oli perustamassa Kalottjazz & Bluesia ja isoisä Viljo oli Tornion ensimmäisen merkittävän tanssiorkesterin Rytmipoikien solisti ja klassikkovalssin Ilta Tornionjoella sanoittaja.
Ari ja Kati Eskelinen ovat myös ahkeria keikoilla kävijöitä, ei vain Suomessa ja Ruotsissa. Tammikuussa, kun Blues Stationilla on hiljaisempaa, he aikoivatkin suunnistaa pariksi viikoksi rapakon taakse.
- Simple Man Cruise järjestetään nyt viimeisen kerran Floridan Tampasta Grand Cayman saarille ja päätettiin lähteä mukaan toistamiseen. Viisipäiväisellä risteilyllä southern rock soi joka paikassa ja siellä pääsee myös tapaamaan lempiartistejaan ja matkaa tehdään tietenkin turvallisesti suomalaisten tekemällä laivalla.
- Viime vuoden kohokohta oli the Outlaws. Ehdottomasti mulle ikimuistoisin keikka southern rockin saralta tähän mennessä. Aivan loistava bändi! Toki oli monia muitakin, mutta tuo ympäristö vielä tuolla risteilyllä oli jotain niin spesiaalia; yö, lämmin merituuli ja täysikuu Meksikonlahdella ja Outlaws soittamassa ulkolavalla Ghost riders in the sky:ta. WOW!!!

150-paikkaiselle Blues Stationille the Outlaws on Arin mukaan jo liian iso nimi, mutta jos jostakin ilmaantuisi tukku ylimääräisiä taaloja, hänellä olisi valmiina vaihtoehto.
- Ehdottomasti SwampDaWamp ja silloin pysyttäsiin vielä suurin piirtein housuissa. Varmasti mahtuisivat vielä ainakin hyvin kamoineen ja egoineen Blues Stationin lavalle. Se on nouseva southern rock-bändi North Carolinasta. Huippujätkiä ja hyvää musaa, Eskelinen visioi pilke silmäkulmassa.
(Kuvat: Tane)
Superbullets 5.11! Kuuntele Freddy!
LINKIT: www.thebluesstation.com & Blues Station Music Bar