30 lokakuuta 2010

Levylautakunta tympeänä Surunmaalle!
Joka lauantainen Radio Suomen Levylautakunta ei ihastunut Surunmaan Cry out-kappaleeseen, vaan jätti sen armotta pisteissä hännille, kun kärkeen sijoittui Napapiirin Sankarit-leffasta tuttu Kristiina Wheelerin laulu Kiitos, kun muistit.
Tarja Närhen johdolla ohjelmassa uusia lauluja ruotivat musiikkitoimittajat Pekka Laine ja Juha-Pekka Sillanpää. Erikoisvieraana oli Suomi-Viihteen grand old man Jukka Virtanen, joka antoi Surunmaalle vain yhden pisteen. Hän tunnustautui perinteisen tangon ystäväksi ja peräänkuulutti englannin sijaan Surunmaalta Pellon murretta. Virtanen tosin muisteli 1960-luvulla runtanneensa myös Jaakko Jahnukaisen juontamassa Levyraadissa Beatlesin Yesterdayn todeten, ettei rautalankaan pidä sekoittaa laulua ja jokainenhan tietää miten biisi menestyi.
Levylautakunnan vakijäsenet takertuivat Surunmaan Tom Waits- ja Nick Cave-vaikutteisiin ja Cry out joutui samanlaisen ryöpytyksen kohteeksi kuin ammattitaitoinen the Bad Ass Brass Band kuukausi sitten, jolloin voiton vei toinen pellolaisbändi Hämärästä Aamunkoittoon.
PS. Suomen kansa sai äänestää kuutta Levylautakunta-kappaletta netissä viikon ajan ja Surunmaa tuli komeasti TOISEKSI!