23 lokakuuta 2010

Yleisö palkitsi Isorättyät!Suomalaiset kuvanveistäjät Pekka ja Teija Isorättyä saivat Nord Art 2010-näyttelyssä yleisöäänestyksen 1. palkinnon. Nord Art järjestetään vuosittain kesäkuusta lokakuun alkuun Büdelsdorfissa Schleswig-Holsteinissa ja se on Pohjois-Euroopan suurin näyttely, joka kokoaa ja esittelee kansainvälisiä nykytaiteilijoita. Nyt 12. kertaa pidettyyn Nord Artiin osallistui 244 taiteilijaa 57:stä eri maasta.
Torniossa syntyneet ja nelivuotiaina toisiinsa tutustuneet Pekka ja Teija Isorättyä ovat opiskelleet taidetta ja taidepedagogiikkaa Helsingin taideteollisessa korkeakoulussa. He ovat liittyneet myös mustalaispunk-yhtyeeseen nimeltä Polka Madre ja kiertäneet sen kanssa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sekä työskennelleet vapaina taitelijoina ja muusikoina Meksikossa, pitäen siellä myös useita näyttelyitä.
Pekka ja Teija Isorättyä ovat mukana Berliinissä loka-marraskuussa toteutettavassa Lapin ja Oulun taiteilijaseurojen Arctic Heat -näyttelysarjassa. Heidän näyttelynsä avataan Heike Arndt Galleryssä 3.11.
Myös Polka Madre-yhtye on muuttanut Berliiniin ja keikkailee lähiaikoina eri puolilla Saksaa.

Polka Madre-Life