19 lokakuuta 2010

Davelta ja Otolta varmalla tyylillä!
More Than 123-albumi on kahden musiikillisen sukulaissielun Dave Lindholmin ja Otto Donnerin uusi yhteinen taidonnäyte. Levy ilmestyy kauppoihin tällä viikolla ja netin ääninäytteiden perusteella se on must-hankinta.
Albumi on kaksikon kolmas yhteinen projekti. Ensimmäisen kerran Dave ja Otto tekivät yhteistyötä vuonna 1982 ilmestyneellä klassikon asemaan nousseella Aino-levyllä, jolta löytyy muun muassa Pieni ja hento ote, joka on yksi Lindholmin rakastetuimpia kappaleita. Jousilla vahvistettu yhteistyö jatkui vielä Sisar-levyllä ja vuonna 2007 toteutettiin Ainon pohjalta pitkään suunniteltu konserttikiertue. Siitä on myös tehty live-taltiointi ja dvd.
Nyt More Than 123-albumilla jousien paikalla ovat puhaltimet. Lyyrisyyden ja herkkyyden sijalla on vahvasti svengaava ja rento ulottuvuus. Levy soi verevästi bluesin ja New Orleans -jazzin tahdissa. Kaksikko lähestyy musiikkia omista persoonallisista näkökulmistaan. Lindholmin vahva blues-tausta ja Donnerin jazz-estetiikka astuu kuvaan erityisesti vahvoissa puhallinsovituksissa ja tätä projektia varten kootun yhtyeen tuoreessa, modernissa soinnissa.
More Than 123 -levyn myötä tähän asti vapaaseen jazziin keskittynyt TUM Records aloittaa uuden TUM Alternative -levysarjan, jolla kuullaan jazzin, rockin, bluesin ja muiden musiikkimuotojen raja-aitoja ylittävää uutta musiikkia.
Daven ja Oton levyssä on samaa juurevuutta kun Eero Raittisen ja DDT Jazzbandin yhteistyössä 40 vuotta sitten Blues From The North-levyllä, mutta kuunteleppa
TÄSTÄ! levyn syntytarina tekijöiden itsensä kertomana!