27 lokakuuta 2010

Aboja c-kasetille!
Rovaniemeläislähtöinen älykköbändi Absoluuttinen Nollapiste täyttää ensi vuonna kaksikymmentä vuotta. Ujoista pojista on kasvanut miehiä, mutta sen musiikissa on säilynyt edelleen sama tunnelma kuin vanhoissa Love-levyissä, Pekka Strengistä Wigwamiin.
Musiikillisesti yhtye on pysynyt Suomirockin outona lintuna, eikä muutto etelään ja sulautuminen etelän muiden siirtotyöläisten joukkoon ole latistanut yhtyeen luomisvoimaa.

Alkuvuodesta orkesteri julkaisee DEMO III -kasetin, joka sisältää uudelleensoitettuja ja -laulettuja varhaisdemojen kappaleita Rovaniemi-vuosilta 1991-1993, kuten Joni palaa karrelle ja Warszawa Kashmir. Kasetin julkaisee orkesterin oma, varsin legendaarisen maineen saavuttanut levy-yhtiö Diu Dau Tapes ja kasetti on ostettavissa ainoastaan yhtyeen nettikaupasta ja tulevilta Emmie sulle puhunu 2011 -kiertueen keikoilta.
Syksyllä 2011 yhtyeeltä ilmestyy myös uusi albumi, järjestyksessään yhdestoista, jonka tuottajaksi on lupautunut Riku Mattila. Äskettäin Johanna Kustannuksen taiteelliseksi johtajaksi nimitetty Mattila on kotoisin Oulusta, jossa hänet muistetaan Kalevan kaikkien aikojen parhaana blueskriitikkona, Ramblers-kitaristina ja Kauko Röyhkän oikeana kätenä. Vuonna 1980 alkaneen tuottajan uransa aikana hän on ollut puikoissa noin 60:llä levyllä, aina Sielun Veljistä Värttinään ja Lauri Tähkään.