14 lokakuuta 2010

Peter Franzenista Olavi Virta?
Ensi talven ja kevään aikana kuvataan elokuva Täysikuu, joka kertoo legendaarisesta laulajatähdestämme Olavi Virrasta.
Täysikuu kertoo Virran uran huippuhetkistä, mutta myös hänen elämänsä varjopuolista. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat hänen kultaiselle kaudelle eli vuosiin 1959-60 ja hänen viimeisiin vuosiinsa 1970 -luvun alkuun.
Virta oli suomalaisen tangon ja tanssilavojen kuningas. Hän oli kaikkien aikojen iskelmä-ääni, jonka laulut elävät ja siirtyvät sukupolvelta toiselle.
Täysikuu-elokuvan ensi-ilta on joulukuussa 2011 ja katsojatavoite elokuvalle on kova 250 000 katsojaa, joten pääosaesittäjässä täytyy olla tähtiainesta.
Spekulaatiot siitä, kuka esittää Olavi Virtaa käyvätkin jo kuumana. Kinoproduktions-yhtiöstä kerrotaan, että pääosanesittäjä paljastetaan vasta ensi vuoden alussa. Tulossa on siis samanlainen mediashow kuin Mannerheim-elokuvan kohdalla. Sen verran on kuitenkin paljastettu, että elokuvan Ola on ottanut laulutunteja jo yli puoli vuotta, joten poissa laskuista ovat esimerkiksi (allekirjoittaneen mielestä sopivin) Jari Sillanpää ja Mikko Leppilampi, jotka eivät laulutreenejä pahemmin tarvitse.
Peter Franzen onkin todennäköinen, jos elokuvan ohjaaja Paavo Westerberg haluaa esikoiselokuvaansa kokeneen näyttelijän. Franzenin laulussakin on sopivasti hiomista ennen Olavi Virran housuihin hyppäämistä.Kuningasjätkässähän sitä on kuultu ja Emmauksen tielläkin; Kuunteleppa tästä!