01 lokakuuta 2010

Siikaa torniolaisittain!
Ja muita sähkeuutisia!~ Jos jäi keskiviikkona Strömsön CMX-jakso katsomatta, niin kannattaa tsekata Yle Areenasta!
Vanhojen rokkareiden (Hallitus)katu-uskottavuus näyttää rapisevan pala palalta. Ilmeisesti ahistus iän myötä helpottaa ja hekin muuttuvat kotiseuturakkaiksi. A.W. Yrjänä nimittäin tunnusti tulevansa Torniosta, ilman sivuääniä. Tähän astihan lehdistä on saanut lukea Yrjänän ja kumppaneiden lähinnä piikikkäitä kommentteja kotikaupungistaan.
Tornionjokilaaksolaista perinnettä kunnioittaen Yrjänä teki ohjelmassa hiukopaloiksi siikavoileipiä ja nautiskelun lomassa kuultiin akustisena Linnunrata-laulu. Tunnelmaa voisi kuvata sivistyneeksi ja varmasti Lenita Airistokin olisi tyytyväinen orkesterin pukeutumiseen. Melkein voisi veikata postiluukusta kutsua presidentin linnaan!
~ Muutaman vuoden Kemissä vaikuttanut, nykyisin Oulussa asuva, upeaääninen Sira Moksi on tehnyt levytysdiilin legendaarisen Atte Blomin Unja Recordsin kanssa. Viimeksi Atte oli täkäläisistä yhteistyössä torniolaisen Lambs-yhtyeen kanssa. Hän kuului silloin Uho recordsin taustahahmoihin.
Sira Moksin sopimus sisältää kolme levyä ja yhden levyn lisäoption. Ensimmäinen suomenkielinen sinkku ilmestyy jouluna.
Kemissä Siraa on totuttu pitämään monipuolisena viihdyttäjänä, jolta taipuu niin AC/DC kuin Carolakin. Samalla linjalla hän aikoo myös jatkaa.
- Olen aina koittanut taistella lokerointia vastaan, enkä halua nytkään suoralta kädeltä asettua mihinkään genreen. Toivon kuitenkin, että saisin luotua ja löytäisin ihan oman lokeron.
- Vielä en ala arpoa musiikin linjauksia, mutta tärkeintä mulle on, että saan käyttää laulussa koko kapasiteettiani niin että laulaessa tuntuu joka solussa, Sira visioi.
~ Haaparantalaisen Raubtierin kakkosalbumi Skriet Från Vildmarken nousi heti ensimmäisellä viikolla komeasti Ruotsin myyntilistalla sijalle 14. Uusista nousijoista se oli toiseksi paras. Vain Caroline af Ugglasin Vad Var Det Jag Sa (8.) möi paremmin. Raubtierin taakse jäivät muun muassa veljesyhtye Sabatonin, Santanan, Sealin, Serj Tankianin uutuudet, joten hyvällä mallilla ovat asiat grannissa. ( Aftonbladet: Raubtier - Skriet från vildmarken +++ )
~ Syksyn tapahtumista Lapissa, Ruskarock & Culture Oloksella, onnistui täyttämään tuvat Luoteis-Lappi-lehden mukaan aiempia vuosia paremmin monipuolistamalla tarjontaa musiikista muuhunkin kulttuuriin, elokuvaan, runouteen ja taiteeseen.
Musiikin puolelta suosituin oli Antti Tuiskun ja Lenni-Kalle Taipaleen yhteiskonsertti, mutta erityiskiitosta sai myös Pop & Jazz Konservatorio Lappian ELOSSA-konsertti, joka jäi tapahtuman järjestäjän Kimmo Honkalan mieleen kaikkien aikojen parhaimpiin kuuluvana Ruskarock-kokemuksena.
– Se oli aivan kuin oltais` oltu Hartwall Areenan konsertissa, Honkala toteaa ja on jo sopinut yhteistyön jatkumisesta myös ensi syksynä.
Elossa-proggis sai myös Ylläksen musiikin sielulta Pirkko Hietaniemeltä ylistävät kommentit
Facebookissa.
~ Perusiskelmää vääntävä keminmaalainen Juha Alvari on saanut ensimmäisen kokopitkänsä valmiiksi ja nyt etsitään miehelle levy-yhtiötä. Se ei liene vaikeaa, sillä Juha osaa laulaa ja hänen tukijoukostaan löytyvät legendaarinen manageri Rami Räsänen(mm. Rocktops-ohjelmatoimiston perustaja ja Jyrki Hämäläisen läheinen ystävä) ja toimittaja Jari Vesa, joka pitää varmasti huolen siitä, että Alvarin laulut soivat ainakin Radio Perämeressä. Albumin laulusta Sanat on tehty myös video. Mietin vain, mikä on se foorumi, jossa iskelmävideoa esitetään.
~ Pohjoiseen liittyvistä elokuvista Rare Exports ja Napapiirin Sankarit on jo tullut hehkutettua, vaikkeivat kumpikaan ole vielä koko maan levityksessä. Sen verran kuitenkin, että Hesarin Veli-Pekka Lehtonen kirjoitti joulupukki- leffasta:" Rare Exports on vuoden parhaita kotimaisia elokuvia, ellei jopa paras. Jos loppuvuoden muista kotimaisista joku tai jotkin vielä yltävät sen tasolle, niin meikäläinen elokuvasyksy on vallan mainio!" ( Tässä kuvaa filmin valmistumisesta )
Ylläs-elokuvasta taas on tullut hauska video, joka nostaa toivottavasti vanhan karvalakin kunniaan. Tunnaribiisin Onnelliset esittävät Jonna Geagea ja Vesterinen. Katso täältä!