18 lokakuuta 2010

Kim Wilson ja raspikurkku yhteen! Luulajan kulttuuritalolla 6. marraskuuta konsertoiva, maailman parhaisiin bluesharpisteihin kuuluva Kim Wilson on kysytty mies. Eric Claptonin tuoreella albumilla hän soittaa levyn juurevimmalla bluesraidalla Can't hold out much longer ja äskettäin Rod Stewart ilmoitti, että seuraavaksi hän tekee bluesalbumin ja kapellimestariksi hän on pyytänyt kenetkäs muun kuin Kim Wilsonin.
Ennakkotietojen mukaan Rodin tulevalla levyllä Wilsonin kanssa soittaa lähes sama All Stars-kokoonpano kuin Luulajassa. Tarkoitus on myös, että albumin jokaisessa bluesbiisissä soittaa eri kitaristi ja lista onkin komea; Hubert Sumlin, Jeff Beck, Eric Clapton, Bonnie Raitt, Jimmy Page, Robert Cray, Derek Trucks, Robert Randolph, Ron Wood ja Keb` Mo`.
Pitkän uransa aikana Stewart on myynyt yli 250 miljoonaa levyä ja matkan varrella bluesia hän on laulanut aiemminkin.Erityisesti on muistettava heavyrockin pioneeriksikin kutsuttu Jeff Beck Group, jonka esikoiselta Truth vuodelta 1968 löytyvät muun muassa sellaiset Willie Dixonin laulukirjasta napatut vedot kuin
You shook me ja I ain`t superstitious .Ei sovi unohtaa myöskään Python Lee Jackson-bändin hittiä In a broken dream , jolla Rod vieraili laulusolistina.
Tällä hetkellä Stewart on ajankohtainen The Great American Songbook-menestyskonseptinsa takia. Myyntiin on tullut sarjan viides ja viimeinen osa Fly Me To The Moon, joka on edellisten tapaan tyylikäs paketti Rodin ja ison orkesterin tulkitsemia tunnettuja evergreenejä. Levyltä löytyvät muun muassa I've got you under my skin, That old black magic, My foolish heart ja Moon river.

Kim Wilson- Smokin' Joint
PS. Kim Wilson: Suomalaisilla on laaja musiikintaju - MTV3.fi - Uutiset - Kulttuuri