02 syyskuuta 2011

Äänestä Lapin kesän 2011
musiikkifestivaali! (Kuva: Umpparin arkisto)Pääsääntöisesti kesän musiikkitapahtumat petrasivat yleisömäärissä edellisestä vuodesta, niin valtakunnallisesti kuin lappilaisittainkin.
Aurinkoinen sää sai väen liikkeelle ja isoista lappilaisista musiikkifestivaaleista vain ”perinteellä voideltu folklorejuhla” Jutajaiset ei pystynyt lisäämään kävijämääräänsä. Se jäi 15 000:een. Kaikkiaan tapahtumassa oli mukana 700 esiintyjää; laulajaa, tanssijaa ja soittajaa, joten pyrkimys oli lähemmäs kahtakymmentätuhatta vierailijaa.
Merilappilaisittain kesä oli napakymppi. Isoimmat Twin City Festivals(12 000) ja Satama Open Air (5000) saavuttivat maksimitavoitteensa. Luonnollisesti menestys luo tulevaisuudenuskoa ja niinpä Twinkkarit palkitseekin ensi kesänä yleisönsä pienen tauon jälkeen kovalla ulkolaisnimellä!
Uutisena kerrottakoon myös, että tulevina kesinä Tornio saa kaupungin merellisyyttä korostavan Hellälä-projektin myötä uuden Grand Marina festivaalin, jolla tulee esiintymään vuosittain huippuartisti niin Ruotsista kuin Suomestakin.
Pienempienkin tapahtumien osalta kiitettävä yleisömäärä sai järjestäjien suut leveään hymyyn. Pienenä ja kauniina pitkään pysynyt Pyhä Unplugged tosin kärsi jo suuresta suosiostaan, sillä kaikki halukkaat eivät mahtuneet enää esim. Aittakurun konsertteihin.
Väylän Pyörre Uutisten Facebookissa on alkanut äänestys koskien mennyttä pohjoisen festivaalikesää.
Huom! Jokainen saa antaa vain yhden äänen!
Tässä linkki: LAPIN (+Tornionlaakson) KESÄN 2011 MUSIIKKITAPAHTUMA, JOSSA VIIHDYIT PARHAITEN?