27 syyskuuta 2011

Lauri Tähkän polkupyörä on varastettu! Pohjalainen laulajasuosikki Lauri Tähkä kertoo facebook-sivullaan hauskoja tarinoita elämästään. Viimeisimmässä hän paljastaa, kuinka hänet valittiin Vuoden Pyöräilijäksi ja kuinka hänen palkinnoksi saamansa Jopon mittariin ehti kesällä kertyä vain 750 metriä, kun se jo varastettiin.
"Pyörä oli upean kevyt polkea ja asvaltti sen alla kuin samettia. Sain ajatuksen, että kurvaan Hakaniemen hallin kautta ennenkö menen studiolle ja haen hallista mustikkapiirakkapullat ilahduttakseni soittokavereitani ja Tuottaja Mattilaa. Laitoin pyörän nojaamaan hallin seinustaa vasten ja sujautin ketjulukon takapyörän pinnojen välistä itsevarmasti. Mennessäni halliin sisälle loin vielä katseen aamuauringossa kimaltelevaan silmäterääni. Viivyin mustikkapiirakkaosastolla valehtelematta n. 3 minuuttia ja kun palasin pyörälleni se oli varastettu. JUMALAUTA, KUKA N***I MUN VOITTOFILLARIN huusin niin, että torin pulutkin lehahtivat lentoon, torimyyjät jähmettyivät hetkeksi paikoilleen ja vierelläni seisova harmiton laitapuolenkulkija pudotti viinakassinsa säikähdyksissään mukulakiville..."
Edellisissä Kohtaamisia-kirjoituksissaan Tähkä muisteli, kuinka häntä luultiin japanilaisravintolassa Antti Tuiskuksi ja kuinka hän kuunteli omaa biisiään Syyskuun kyy radiosta niin haltioituneena, että unohti nopeusrajoitukset ja sai tuplasakot.
Nyt Syyskuun Kyy on ollut markkinoilla kolme viikkoa ja kappale kuuluu radion soitetuimpiin. Se on ennakkomaistiainen Lauri Tähkän 26.10. julkaistavalta soolodebyytiltä Polte, joka on yksi loppuvuoden odotetuimpia uutuuksia.
- Levyllä olen kyseenalaistanut kaiken tekemiseni, persoonani, luovuuteni, osaamiseni, puntaroinut, säätänyt, kääntänyt jokaisen kiven, mitä lauluihin tulee, kyntänyt kyisen pellon ja katsonut kannon alle, että mitä uutta löytäisin. Nyt nämä laulut ovat valmiita tulla kuulluiksi.
- Nöyränä jään odottamaan mitä tästä kaikesta pidätte.Oletteko valmiina? Minä olen jo lähtötelineissä ja mustikkasopat rinnuksilla, Tähkä kertoo.
Keikoille Lauri Tähkä uusine yhtyeineen lähtee joulukuun alussa päättäen kiertueen pohjoiseen. Keikat ovat 30.12. Tornion Umpitunnelissa ja 31.12. Levin Hullu Poro Areenalla.