24 syyskuuta 2011

Rare Exports DVD:lle!
Jalmari Helanderin ohjaama ja käsikirjoittama kuudella Jussilla palkittu vinksahtanut joulutarina Rare Exports sai ensi-iltansa Suomessa joulukuussa 2010 ja keräsi teattereihin yli 250 000 katsojaa. Neljäs marraskuuta elokuva ilmestyy kauppoihin DVD ja Blu-ray -formaateissa. Suomen lisäksi se julkaistaan myös USA:ssa ja Isossa-Britanniassa.
Kriitikoiden maailmanlaajuisesti ylistämä, kulttimaineeseen noussut Rare Exports voitti muun muassa Sitgesin fantasiaelokuvafestivaalin pääpalkinnot (Paras elokuva, ohjaus ja kuvaus) sekä arvostetun Variety Piazza Grande Awardin Locarnon elokuvafestivaaleilla.
Tarina alkaa siitä kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä, jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Tutkimusryhmä kaivaa löydöksensä esiin ja käynnistää tietämättään tapahtumasarjan, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan.
Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen sekä Onni Tommila ja Ilmari Järvenpää.
Tulevilla Rare Exports-julkaisuilla on luvassa runsaasti bonusmateriaalia. Paketti sisältää ohjaaja Jalmari Helanderin ja Onni Tommilan kommenttiraidan, Making of -koosteen, trailereita ja erikoistehostekoosteen sekä Jalmari Helanderin lyhytelokuvat ”Rare Exports Inc.” ja ”Rare Exports – The Offical Safety Instructions”. Blu-ray -formaatissa lisäksi Jalmari Helanderin ja Onni Tommilan kuvakommenttiraita ja kuvagalleria.