26 syyskuuta 2011

Tuleeko Aawastock, Tommi Lantto?
Entä…Simerock?
Meri-Lapissa ensi kesän festivaalitilanne näyttää lupaavalta, mutta mitä kuuluu telakoituneille, Aawastockille ja Simerockille. Joko ne on syytä unohtaa?
Ylitornion Aawastockista vastannut Tommi Lantto sanoo, ettei mitään uutta auringon alla eli festivaali on toistaiseksi seis.
- En viitsi kuitenkaan sanoa ettei koskaan enää, mutta aikaa ja rahaa se vaatisi. Kunnan kanssa en ole edes neuvotellut. Menneistä ajoista sinne kuitenkin iso käsi, Lantto kiittelee.
Ensi vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisestä Aawastockista, joka lässähti ensikädessä yleisön vähyyteen.
– Kukaan tuskin tietää kikkakolmosta joka 100-varmasti toimisi, mutta Lapin ainoa ja merkittävin ongelma on tietysti ettei väkeä ole. Toisaalta osa paikkakunnan minun ikäisistä ovat työttömiä, jotka eivät voi mahdottomia lipuista maksaa. Kolmannekseen kun levynmyynti artisteilla on laskenut, kaikki ovat tien päällä pohjoista myöten, joten tarjontaa riittää.
- Tämähän ei tarkoita, etteikö kannattaisi yrittää. Itse uskon edelleen tiukkaan
profiloitumiseen, Lantto pohdiskelee
Tällä hetkellä Tommi asuu taas Suomessa ja Oulussa Tsekissä viettämiensä oppivuosien jälkeen.
- Töitä teen ja silloin tällöin olen rumpuja käynyt tuuraajana paukuttamassa. Tapahtumien suhteen sen verran. Voihan tässä kiinnostavia projekteja olla tulossa, mutta kassellaan niitä myöhemmin, Tommi päättää salaperäisesti.
Välivuotta pitäneen Lapin suurimman musiikkitapahtuman Simerockin promoottoori Sime Yliaska taas huolehtii tällä hetkellä kahden helsinkiläisklubin ohjelmasta, mutta siihen palaako hän ensi kesänä Rovaniemelle festivaalin kanssa, hän vastaa alta kulmien:”En osaa sanoa.” Hän myöntää kuitenkin, ettei kaivattua festivaalia ole haudattu, sillä viime kesänä järjestettiin muun muassa yksityiset Simerockin "hengennostattajaisbileet".