05 syyskuuta 2011

Pajalassa huippubändejä joka lähtöön!
Loistava 6-henkinen Pajala Truck Co, jonka kaikki jäsenet ymmärtävät suomea, mutteivät puhu, julkaisee tämän kuun puolessa välissä kolmannen singlensä Tornionlaakso.
Siinä pääosin englanninkielisen tekstin sekaan heiteään suomenkielinen hokema: "Nyt, saatana, helvetti, lähdetään Pariisiin!" ja se on siinä.
Yhtye haluaa kuitenkin näyttää mistä se on kotoisin. Bändi uskoo haaparantalaisen metallibändi Raubtierin lailla, erottuvansa muista tornionlaaksolaisuudellaan.
Aikanaan ruotsalainen indiebändi Laakso teki Suomi-melankoliaa hohkaavan Loista Laakso-kappaleen. Vähän samoissa tunnelmissa on nyt pajalalaisbändi. Heidän sähköinen itkuvirsi syntyi ennen kuin tuli tieto Pajalan kaivostoiminnan aloittamisesta. Kappaleen kirosanat ruotsalaiselle tai muunmaalaiselle kuulostavat ehkä eksoottisilta, muttei välttämättä suomalaisen korvaan, tässä rockgenressä.
Tämä apea valssi on ollut jo ensisoitossa Ruotsin Sisuradiossa ja albumi Put The Past Behind on luvassa heti sen virallisen julkaisun perään. Tässä upea, kotiseutuhenkinen video heidän YleX:ssäkin usein soineesta kakkossinkusta Movements .