10 syyskuuta 2011

Nightwish Tornion Hellälään...ja uusi festivaali! Suomalaisen musiikkiviennin kultakimpale Nightwish on taas jokaisen median kiinnostuksen kohde, kun marraskuun lopulla julkaistaan yhtyeen suursinfonia Imaginaerum. Tulevaa albumia on kutsuttu mielikuvituksen mestari Tuomas Holopaisen tähänastiseksi päätyöksi ja siitä on tulossa myös Stobe Harjun ohjaama elokuva.
Nightwish ylittää aina kansainvälisen uutiskynnyksen, mutta viime viikoina olen törmännyt yhtyeen nimeen näillä nurkillakin, useammin kuin kerran.
Sitkas huhu kertoo nimittäin, että Nightwish on tulossa keikalle Tornion Hellälään, jos ei ensi vuonna, niin lähivuosina kuitenkin.
Katkaiseeko joku huhulta siivet vai onko se täyttä totta,
asia on pakko selvittää.
Nightwishin keikkamyyjä King Foosta Helsingistä vastaa kesän 2012 keikoista ja Torniosta vielä puolittain.

- Kyllä tekee muutaman esiintymisen Lapissa ja kaikki on aina mahdollista.
Eli muutaman?...1+1=2...yksi on Simerockissa, mutta onko toinen Torniossa vai Kemin Satama Open Airissä?
Otan yhteyttä promoottori Markku Könkääseen, joka on tehnyt yhteistyötä Nightwishin kanssa ja vastaa Satama Open Airistä.
Hän kertoo, että asia on vielä auki ja siitä tiedotetaan lähiviikkoina. Köngäs kuitenkin paljastaa, että Tornio on saamassa uuden Grand Marina Festivaalin lähivuosina.
- Tarkoitus on järjestää festivaali aina heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja suunnitelmissa on saada joka kesä yksi huippuartisti, sekä Suomesta, että Ruotsista.
Köngäs on etsinyt isompaa aluetta festivaalille, koska Kemiin ei supertähtiä voi tuoda, koska alueelle mahtuu vain muutama tuhat ihmistä.

Hellälä olisi sikälikin hyvä paikka, että Havatorin toimitusjohtaja Erkki Hanhirova on rakentamassa siitä merellistä keidasta venesatamineen ja muine palveluineen.
- Tarkoitus on myös muuttaa Satama Open Air takaisin Sonata Arctican nimikkotapahtumaksi, koska yhtye on ollut joka vuosi tapahtuman ykkösvetonaula, Köngäs kertoo.

Milloin ja mikä toteutuu, sen näyttävät tulevat vuodet. Varmaa on kuitenkin, että Reijo Angerian isännöimille Twinkkareille on tulossa taas miljoonia levyjä maailmalla myynyt nimi, joten ensi kesää odottaa jännityksellä.
Nightwish & Lappi-sarjan osa IV: Etiäinen
Pakkasyössä tunturten/ Tanssii tulet leiskuen/ Elo ammoin mennyt on/Tunnen sen/Kutsun pohjanneitojen/ Yllä Lapin.