16 syyskuuta 2011

Einillä riittää vientiä!
+ muita iskelmäuutisia!
Ikinuori Eini Pellon Orajärveltä elää elämänsä syksyä. Hänen kuvaansa törmäät kaupan kassalla Seuran kannessa ja kohta pinttyneet rokkaritkin saavat lukea hänestä Rumbasta.
28.syyskuuta ilmestyy Einin uusi Mä Jään-albumi. Edellisestä on ehtinyt kulua jo 14 vuotta!
Einin uudesta materiaalista vastaa tuottaja Ripa Eskolin tiimeineen. Mies tunnetaan paitsi Lemonator-yhtyeen kitaristina, myös muun muassa Anssi Kelan Nummela-albumin ja Stellan esikoisalbumin tuottajana. Hän on myös säveltänyt kappaleita Markku Aron, Kaija Koon ja Anne Mattilan albumeille.

Mä Jään-levyn julkaisee Suomen Musiikki, jonka artisteihin kuuluvat muun muassa Jukka Poika ja myös pellolainen Hämärästä Aamunkoittoon, joka sai äskettäin ulos ensimmäisen sinkkunsa Vailla rakkautta vanhenen.
Torniolaisen Mika Jefremoffin esikoisalbumi Hetki Lyö Sydän Lyö on saanut kaikkialla hyvän vastaanoton. Radiot ympäri Suomen ovat ottaneet levyn omakseen.
Tänään klo 18.05- 21.00 Mika on Radio Pookin vieraana Kuuntele Tomppaa-ohjelmassa ja parhaillaan albumilta poimittu Lapin kuume-kappale on Järviradion Top5-äänestyksen ykkösenä. Pääpaikkanaan Jyväskylää pitävällä asemalla on 31 000 kuulijaa päivässä ja sitä voi kuunnella myös osoitteessa www.jarviradio.net .
Ensimmäinen tuhannen Hetki Lyö Sydän Lyö-levyn satsi on jo lähes loppuunmyyty. Seuraava Mikan albumi on jo suunnitteilla ja uusien kappaleiden pohjia on jo tehty. Satuin kuulemaan raakaversion eräästä Olavi Virran vähemmän tunnetusta kappaleesta, jossa kitarassa oli Heinä Nieminen ja täytyy sanoa, että lupaavalta kuulosti. Hittiainesta!
Kemiläislähtöisen Heidi Kyrön edellisestä albumista on siitäkin aikaa jo viisi vuotta. Maja-uutuus tuli kauppoihin viikko sitten ja se sisältää poppia, rokkia, iskelmää ja funkya. Heidi on tuottanut levynsä itse ja taiteellisena neuvonantajana hänellä on ollut Janne Saksa.
Albumilta on julkaistu tähän mennessä neljä singleä Seurapiirinaiset, Tokyo Metro, Maja ja Sielu lentää levoton, joka löysi tiensä Radio Suomen soitetuimpien joukkoon.
Neljän kultalevyn Heidin läpimurtohitti oli vuonna 1994 laulu Sun Suomineitos oon. Sen jälkeen iskelmän kultaiseen kirjaan ovat päässeet myös Minä ja Alex, Kevät ja Päivänvaloon.
Levyjulkaisun lisäksi Heidin syksyyn kuuluu lauluopetusta omassa koulussa Hämeenlinnassa ja talk show meren aalloilla.