06 syyskuuta 2011

Paleface / Lappiräp!

  
Eilen arvostelin Palefaceä siitä, että hän on unohtanut tyystin Lapin Suomiräp-historiikistaan, vaikka Rovaniemi ja Ivalo ovat olleet uuttaluovia keskuksia. Suurimpana mokana Rappiotaidetta-kirjassa, vaikka keskitytäänkin suomenkieleen, pidin saameräppäri Amocin poisjättöä! Mielipiteeni tuntuvat saavan vastakaikua.
- Täysin asiallinen syy närkästyä. Paleface on toimittajakunnan yhdessä näytille nostama juttu. Vanhoja tekijöitä yritetään ohittaa tekemällä Palesta messias.
- Minua pyydettiin kyllä kyseiseen kirjaan, mutta kieltäydyin paristakin eri syystä, joista tärkein oli se että olin viimeistelemässä levyä ja ei ollut aikaa.
Näin kommentoi rovaniemeläislähtöinen Hannu Stark, joka muun muassa nimillä Hannibal, Big Baali ja Streets of Nekala tunnetaan.
Meilinsä mukana hän lähettää videon kehoittaen kuuntelemaan Sana vapaa-biisin tekstiä, jossa hän piikittelee Palefacea. Kappale on keväällä julkaistulta albumilta Funkkia Kiesiin, jolla hän kaveeraa Tomigunin kanssa, joka tulee linjalta Näätämö-Rovaniemi.

Hiukan Rovaniemeä myöhemmin räpinnostus tuli Ivaloon ja siellä kaverusten hauskanpidosta syntyi räppäävä Guerra Norte-ryhmä, josta kasvoi Suomiräppiin omaleimaisia tekijöitä. Amoc kuului porukkaan, samoin Erik Ingebrigtsen alias Edorf, joka sanoo, ettei ole vielä Palefacen kirjaa lukenut.
- En osaa oikein antaa "Suomen virallisen räppärin" historiikille hirmuisen suurta arvoa, koska kirjan haastateltavien joukosta kuulemman puuttuu esimerkiksi pitkän linjan räppikonkari Petos, jonka levyn nimestä muuten Rappiotaidetta, kirjan nimi on napattu. - Mutta täytyy tutustua, ennen kuin enempää tuomitsen. Kieltämättä Suomiräpin kenttä on laaja ja toivottavasti kirjoja saadaan tulevaisuudessa lisää ja Lapin räppikin kartoitetaan tarkemmalla silmällä, Edorf Ivalosta toivoo.