22 syyskuuta 2011

Suomibluesia Huippuvuorille!
Omintakeinen Micke & Lefty (feat. Chef) on kutsuttu esiintymään maailman pohjoisimmille bluesfestivaaleille Huippuvuorille. Kansainväliset Dark Season Blues-festivaalit järjestetään lokakuun lopulla Longyearbyenin kylässä Svalbardissa nyt yhdeksättä kertaa ja bluestriomme on sen historian ensimmäinen suomalaisesiintyjä. Festivaalin tämänvuotisessa esiintyjäkaartissa on yhtyeitä myös muun muassa Kanadasta, Yhdysvalloista, Tanskasta ja tietenkin Norjasta. Kutsu on yhtyeen nokkamiehen Micken mukaan viime maaliskuisen European Blues Challenge-kilpailun satoa.
- Berliinissä oli raportoimassa eräs norjalainen blueslehden toimittaja, joka piti meidän musiikista erittäin paljon. Hän suositteli meitä Dark Season Blues-tapahtuman järjestäjille. He kävivät sitten katsomassa meidän keikan Åmål Blues-festivaaleilla Ruotsissa ja näin meille avautui tämä todella hieno ja ainutlaatuinen esiintyminen.
Micke & Lefty feat. Chef. oli aluksi kahden kokeneen bluesmuusikon Micke Björklöfin ja Lefty Leppäsen duoprojekti, joka laajentui myöhemmin trioksi. Blues & Roots- musiikkia soittavan kokoonpanon erityisiä tunnusmerkkejä ovat vahva soolo- ja stemmalaulanta sekä Leftyn virtuoosimainen slide-kitara. Musiikkityylissä voi kuulla countryn, bluesin ja bluegrassin sekoittuvan bluesille tyypilliseen kaihoon. Yhtyeen viimeisin albumi Up The Wall on saanut paljon kehuja ympäri maailman sekä kriitikoilta että yleisöltä. Levyn
julkaisija on ruotsalainen Soundcarrier. Dark Season Blues: www.svalbardblues.com