18 syyskuuta 2011

VIIKON VIDEO!

Sira Moksi (+ Timo Nykyri, ukulele) : Moon river
" Minulta joskus kysytään, mitä laulan ja vastaan että vaikka punkista Piafiin. Seuraava kysymys on yleensä, mitä tykkään eniten esittää ja siihen vastaan, että KAIKKEA!"
Sielukasääninen Sira Moksi ihastutti muutaman vuoden laulullaan merilappilaisia. Nykyisin hän asuu Oulussa. Jälkeensä hän jätti merilappilaisten muusikoiden kanssa äänittämän hienon Moneksi-levyn, joka nimensä mukaisesti osoittaa, kuinka Siran ääni taipuu moneksi. Mukana on muun muassa Tina Turneria (River deep,

mountain high), Carolaa (Kielletyt leikit), Janis Joplinia (Mercedes Benz) ja Edith Piafia (En kadu mitään).
Sira opiskeli Tornion Peräpohjolan opistolla nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi ja teki akustisia keikkoja Tepa Lukkarisen kanssa ja tykitti AC/DC:tä Mama & the Brakemanissä ja 1960- ja-70-lukujen rockia ja soulia Lady Kojak Rewindissä.
Kotoisin Sira on Jämsästä, jossa hänet tunnetaan parhaiten 13-jäsenisestä yhtyeestä Blues Machine, joka esiintyi Pori Jazzia myöten.
Parhaillaan Moksi tekee uutta levyä Unja Recordsille, jonka kanssa hän solmi levytyssopimuksen 2010. Yhtiön takaa löytyvät pitkänlinjan tekijämiehet Atte Blom ja Miika Kurtakko.