maanantai 18. lokakuuta 2010

Den Nakna Mannen ylitti rajan!
Miesten Vuoro eli ruotsalaisittain Den Nakna Mannen nähdään Haaparannan Folkets Husin valkokankaalla 31.10 ja 1.11.Ruotsissa se on levityksessä vain seitsemällä kopiolla, joten sen vuoksi elokuva saapuu rajalle näin myöhään.
Hyvän vastaanoton niin yleisöltä kuin elokuvan ammattilaisiltakin saanut Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen dokumentti nähdään syksyn aikana 12 elokuvafestivaalilla. Se on kahminut maailmalta jo runsaasti tunnustuspalkintoja. Tällä viikolla se kisaa kahdesta arvostetusta pystistä matkalla kohti mahdollista Oscar-ehdokkuutta.
20.10. klo 12 ratkeaa, voittaako Miesten Vuoro Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon. Voittajan julkistamistilaisuuden voi katsoa suorana netistä osoitteista
www.nordiskrådsfilmpris.com tai www.nordiccouncilfilmprize.com. Tästä Pohjoismaiden tavotelluimmasta elokuvapalkinnosta kilpailee viisi elokuvaa. Se myönnetään taiteellisesti korkeatasoiselle ja omaleimaiselle elokuvalle, joka kytkeytyy pohjoismaiseen kulttuuriin.
Miesten vuoro on myös ehdolla Prix Europa -palkinnon saajaksi vuoden 2010 paras dokumentti-sarjassa. Palkinnot julkistetaan 23.10. Berliinissä pidettävän juhlagaalan yhteydessä. Prix Europa on vuosittainen tapahtuma jota on järjestetty vuodesta 1987 lähtien. Se on Euroopan merkittävin tv- ja radiotuotantojen kilpailu. Kilpailussa on yhteensä 9 eri kategoriaa.
Mitalisateessa on myös Jalmari Helanderin ensimmäinen pitkä elokuva, musta joulupukkikomedia Rare Exports, joka nähdään kotimaassa 3.joulukuuta alkaen. Viikonloppuna leffa palkittiin maailman johtavilla fantasiaelokuvafestivaaleilla Sitgesissä Espanjassa parhaana elokuvana. Lisäksi Helander palkittiin parhaasta ohjauksesta, ja Mika Orasmaa parhaasta kuvauksesta.Rare Exports huomioitiin myös Méliès d'Argent -kilpasarjan erikoismaininnalla.

Elokuvan kotisivut: www.rareexportsmovie.com
PS. Miesten Vuoro jäi ilman kahta merkittävää palkintoa, Pohjoismaiden Neuvoston pysti meni Tanskaan ja Prix Europa Ruotsiin.