torstai 21. lokakuuta 2010

Souvarit lopettaa vuonna 2015! - Jos viisi vuotta saisi tätä työtä vielä tehdä, Souvareiden Lasse Hoikka pohdiskelee Tanssiviihde-lehdessä ja pitää todennäköisenä yhtyeen telakoitumista sen jälkeen.
Lapin lahja suomalaiselle tanssi-ja iskelmämusiikille on viihdyttänyt ihmisiä yli 30 vuotta ja levyttänyt nelisenkymmentä albumia, joiden kokonaismyynti on lähes 800 000 kappaletta. Pikkuhiljaa Souvarit on vähentänyt keikkailua ja viime kesänä lomaa pidettiin ruhtinaalliset kahdeksan viikkoa. Samanaikaisesti yhtye on ollut kyllä aktiivinen levyrintamalla. Tänä vuonna Souvareilta on julkaistu tribuuttikokoelmat Leksan Muistosoitot ja Monotanssit Laanihovissa, joissa vanhan sekaan on ujutettu uuttakin.Keväällä Lasse Hoikalta ja Jukka Lampelalta ilmestyivät myös soololevyt Jos sinäkin tahdot ja Sun luo. Lisäksi Lasse on toisena solistina Sanna Toivasen ohella levyllä, jossa kuullaan 14 Unto Monosen ennenjulkaisematonta sävellystä. Ajankohtaisen Satumaa-ja Syvä kuin meri-säveltäjän syntymästähän tulee kuluneeksi 23.10. 80 vuotta.
Uutta Souvarit-musiikkia Lasse Hoikka lupaa ensi kevääksi, mutta sitä ennen, jo marraskuussa, saadaan luettavaksi Souvareiden tarina kirjan muodossa. Sen kirjoittaa bändin lähipiiriin kuuluva kemijärveläistoimittaja Unto Viitamäki.
- Kirjasta voidaan lukea kaikista sattumuksistamme, jokaisen elämäntarinat, sekä fanien että keikkajärjestäjien kommentteja.
Lasse paljastaa myös , että ammatin varjopuoliakin käsitellään rehellisesti ja avoimesti. Alkoholin kiroistahan Hoikalla on omakohtaistakin kokemusta.
- Minulla tilanne meni jossain vaiheessa jo siihen pisteeseen, että oli pakko pistää korkki kiinni kerralla ilman mitään loivennuksia. Nyt olen ollut kolme vuotta ilman ryyppyä, eikä ole tarvinnut katua, iskelmän kultakurkku Tervolan Koivusta kertoo Tanssiviihde-lehdelle.

SUVI TERÄSNISKA (Tunturi-Lapin matkailulehti): "Olin kuusivuotias ja ensi kertaa Vaattojärven Rantapaviljongilla. Souvarit oli esiintymässä ja mie istuin koko keikan ajan eturivissä ja napitin niitä. Keikan jälkeen rumpali Lasse Hoikka kehui, että hyvin olin laulanu koko ajan mukana ja sain kiitoksesksi niitten c-kasetin ja nimmarikortin."
Souvarit keikalla: 3.11.Hotelli Levitunturi (Kittilä) ja 19.11. Kaupunginhotelli (Tornio)