07 heinäkuuta 2012

Jarmo Puhakka: Lappi ensin Rootseilla blueskartalle ja nyt hieno levy!
Kitaristit Jarmo Puhakka ja Otis Grand Rootsien legendaarisissa Pohjanhovin jameissa
Slim Butler`s Inner Blues on ehdottomasti paras blueslevy, mitä Lapissa on koskaan julkaistu. Se on onnistunut, kansainväliset mitat täyttävä kokonaisuus, jossa bluesin ohessa kuullaan myös soul-, texmex- ja lattarirytmejä.
Kaikki albumin sävellykset ovat rovaniemeläiskitaristi Jarmo Puhakan kynästä ja osaavien paikallisten muusikoiden lisäksi hän on saanut levylleen huipputason vieraita, muhkeaääniset jenkkilaulajat Sugar Ray Norcian ja Andrew Blackin ja tuottajaksi bluesin lempeän jättiläisen, kitaristi Otis Grandin.
- Alun perin levyn solisti piti olla Pepe Petranen, mutta hän menetti äänensä just` äänitysten alla flunssan takia ja päätettiin Otiksen kanssa odottaa, että löytyy "oikeat" laulajat. Jossain vaiheessa hän sitten suositteli Sugar Raytä ja Andrew tuli minun kontaktieni kautta, Puhakka kertoo.
" Bluesin taudinkuva on salakavala, hoitoennuste erinomainen. Harvan vitsauksen toivoisi leviävän nopeammin." (JP) 
Levytysprosessia Jarmo kuvaa kaikin puolin kivuttomaksi.
- Grand tiesi, mitä teki. Kaikki levylle päätyneet vedot ovat eka ottoja! Ensimmäiset äänitykset tehtiin Rovaniemellä syksyllä 2009 ja Andrew Blackin laulu tallennettiin viimeiseksi viime kesänä Summertime Bluesin yhteydessä.
Slim Butler`s Inner Blues ei ole Puhakan ensimmäinen levyjulkaisu. Akustisella Tres Cohonesilta ilmestyi EP ja vuonna 2004 albumi On Ice, jolla Jarmon, Timo Rehtosen ja Rami Hakalan, seurana studiossa piipahtivat Papa George(UK), H.P. Lange(DK) ja Mikko Kuustonen. Lisäksi Puhakan Lazy Luigi & Natural Balls on julkaissut EP:n. 
Kuitenkin paremmin kuin soittajana Puhakka tunnetaan, ainakin vielä, Suomen rajojen ulkopuolellakin bluespromoottorina ja ennenmuuta Roots`N River Blues-festivaalista.
Ensimmäiset Rootsit Puhakka järjesti 1995 ja pääesiintyjä oli juuri, brittein parhaaksi monta kertaa valittu, Otis Grand.
- Siitä asti ollaan oltu hyviä ystäviä ja Otis esiintyy aina mielellään Rovaniemellä. Muutama vuosi sitten toimin myös Suomen ja Viron rundeilla Otiksen kiertuemanagerina ja nyt on kasattu levyä, joten yhteys on säilynyt hyvin, Puhakka sanoo tyytyväisenä.
Jimmy Johnson Rootseissa 1996
Allekirjoittaneelle Grandin ensiesiintyminen Rootseissa ja ennen muuta  Pohjanhovin jameissa oli yksi niitä elämän musiikillisia highlightseja. Silloin vielä kannuksia hankkivalla festivaalipromoottori Puhakalla on myös hiukan toisenlainen, ehkä muutaman harmaan hiuksen aiheuttanut, muisto Grandin silloisesta vokalisti Brother Roy Oakleysta.
-  Lennettiin Finnairilla ja koneessa alettiin tarjoilla kahvia. Kun lentoemäntä toi Brother Royn eteen pipariukkoja, hän pillastui totaalisesti ja alkoi syyttää Suomea äänekkäästi käsittämättömästä rasistisesta  kannanotosta. Vaikka minä ja lentoemäntä yritimme korvat punaisina selittää, että piparit muistuttavat Joulupukinmaasta, ei tummaihoinen Oakley selitystä sulattanut.
Sen jälkeen Puhakka on saanut tottua, että aina Rootseissa sattuu ja tapahtuu, jotain hauskaa tai vähemmän hauskaa. Pettymyksiä tai oikuttelevia tähtiä hän ei halua muistaa, mutta kaikkien aikojen esiintyjäsuosikit hänen on helppo nimetä.
- Vuosikaudet mulla on ollut kolmen kärki Jimmy Johnson, Johnny Adams ja Tower of Power. On ollut myös hienoa päästä itse soittamaan vieraitten kanssa jameissa ja yksityisbileissä.
Tänä vuonna Roots`N River Blues järjestetään Rovaniemellä  14. kerran, nyt 4.-6. lokakuuta ja yksi tapahtuman päävieraista on James Harman. 
- Hän esiintyy myös Oulussa. Tuotetaan Harman pohjoiseen yhteistyössä OuBlues-yhdistyksen kanssa, kuten ensi viikon Summertime Bluesin pääesiintyjä King King`kin, Jarmo Puhakka huomauttaa.
Slim Butler & the SlimCuts keikalla Summertime Bluesissa 14.7. ja Kemin Kesäkissa Bluesissa 21.7. kokoonpanossa: Jarmo Puhakka (kitara& laulu), Antti Lassila (piano), Heikki Ala-Louko (basso) ja Esko Ollila (rummut)