sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Mira perusti metallibändin!
Tangokuningattaresta goottikuningattareksi!

- Tykkään laulaa kaikenlaista ja miksi jäädä yhteen tyyliin, kun voi huseerata monenlaista, sanoo torniolainen tangokuningatar Mira Sunnari (33), joka toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti metallibändin.
- Ihan pienestä asti olen ollut metallipeikko ja sitäpaitsi raskas rock tuli ennen iskelmää ja tangoa: Alice Cooper, Kiss, W.A.S.P, Gunnarit ja monet muut.
Mira Sunnari tunnustaa, että uusi haaste ja ihmisten vastaanotto hiukan jännittävät, sillä hän on tehnyt elämässään vain yhden heavykeikan joskus teini-iässä veljensä Mikan bändissä. Hän uskoo kuitenkin muuntautumisen onnistuvan varsinkin kun tukena on nuori ja kovatasoinen bändi.
- Satavarmasti ego muuttuu, kun pääsen bändin kanssa lavalle. Lupeissa on taatusti hyvää showta ja kunnon Spinal Tap-meininkiä, laulajatar naurahtaa.
Miran yhtye kulkee nimellä Cover `Em Up ja siinä soittavat, muun muassa Iron Maiden-vokalisti Paul Di`Annon kanssa Suomea kiertänyt kitaristi Joni Lahdenkauppi, basisti Mikko Raappana, rumpali Jani Niemelä ja kosketinsoittaja Lauri Rantama. Nimestään huolimatta kyse ei ole mistätahansa tavallisesta coverbändistä.
- Me tehdään Baseballsit! Tutut hitit sovitetaan uudelleen ja valetaan metalliin. Setissä on klassikoita laidasta laitaan, Abbaa, Gary Moorea, Whitesnakea, Michael Jacksonia ja Madonnaa, Mira luettelee.
Vaikka tämä metalliprojekti lähtikin liikkeelle Sunnarilla kokeilumielessä, bänditreenien edetessä, koko poppoolla on kasvanut usko tähän juttuun. Useissa bändeissä keitetyt muusikot nimeävätkin nyt Cover `Em Upin ykkösyhtyeekseen.
Mira Sunnari on ehtinyt laulaa jo urallaan monenlaista. Ääni on myös monessa kisassa hyväksi havaittu. Merilappilaisten kuorojen ja iskelmälaulukilpailujen karaisemana hän on laulanut muun muassa vuonna 1997 Iskelmän Suomen Mestariksi, vuonna 1999 Tangoprinsessaksi ja vuonna 2001 Tangokuningattareksi.
Edelleenkin Mira tekee harvakseltaan tanssikeikkaa Molliori-yhtyeen kanssa, pääpainon ollessa kuitenkin erilaisissa yritysesiintymisissä. Rokkibändi Cover `Em Upin myötä hänen laulajan kuvaansa on tulossa uusi ulottuvuus ja kaivattu piristysruiske.
Cover `Em Up keikalla: 3.4. Blues Station music bar Tornio, 30.4. Bar Koodi Kemi