lauantai 13. helmikuuta 2010

Sallalaistyttöjen kippis!

Terhakka tyttötrio Stalingrad Cowgirls Sallasta päätti eilen toisen albuminsa äänitykset Helsingin Punavuoressa. Yhtyeen tähtäin on nyt ulkomailla ja niinpä tuottaja Jyrki Tuovisen johdolla tulevaa levyä on hiottu rauhassa pari vuotta. Ennin, Hennan ja Riinan eka kiekko Somewhere high` han tallennettiin ilman mitään strategioita tai laskelmointia. Tyttöjen alkuvoima ja nuoruuden vimma haluttiin purkkiin lähes sellaisenaan.
Uusi levy tulee ulos maalis-huhtikuussa ja sen myötä lähdetään pitkän tauon jälkeen taas rundille. Lupeissa on kotimaan soittojen lisäksi myös Japanin ja Kiinan keikkoja. Eka sovittu Suomen keikka on Rovaniemen Cafe Tivolissa 27. maaliskuuta.
Näin kertoo Enni levyn valmistumisesta yhtyeen Save a horse- Ride a cowgirl- studiopäiväkirjassa:
" DONE. FINISHED. REDI. VALAMIS.ÄÄNITETTY. NYT ON JUHLATILANNE. En malta odottaa! Siis levyä. Ja keikkoja! Oispa mukava päästä lavalle pitkästä aikaa. Pitää vielä piettää semmoset uuden setin reenit ja käydä vähän läpi rakenteita ja stemuleita ja muutenki kaikkia efektejä. Tai no, minä ainakin haluan päästä mahollisimman vähällä kamahifistelyllä, mut pakko kai tässä on jotain muutakin ku säröä alkaa hommailemaan jostain. Ois` vähän turhan tasapaksut keikkasetit, kun uudella levyllä nyt kuiten on haettu myös vähän muutakin kun sitä julumettua särömattoa. Pääsee vähän viilistelemään, kun hakee jotain jäätävää koorusta tai muuta. No emminä tiijä. Ahistun kaikista pedaaleista ja muista. Enkä osaa painaa sitä samalla kun soitan ja laulan. Ihan liian monta asiaa tehtäväksi tytölle."