torstai 11. helmikuuta 2010

Veikon nuotit nettiin!
Pohjois-Suomen tunnetuimman lauluntekijän Veikko Juntusen (s. 1946)
keskeinen tuotanto on nyt nuotteina netissä. Oulun Arkissa on 760 hänen kappalettaan. Nuotteja voi vapaasti käyttää ja lainata yksityiseen, ei-kaupalliseen tarkoitukseen. Teosten julkiseen esittämiseen ja äänitteen julkaisemiseen tarvitaan luonnollisesti asianmukaiset luvat Teostolta ja Gramexilta.

Posion Anetjärveltä lähtöisin olevan Juntusen laajan tuotannon pääosa on iskelmiä ja muuta tanssimusiikkia. Niiden lisäksi hän on tehnyt lastenlauluja, joululauluja, hengellisiä lauluja, näytelmämusiikkia ja muun muassa pop-passion. Hänen musiikkiaan on myös kuoro- ja puhallinorkesterisovituksina.
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Veikon laulujen ensimmäisestä levytyksestä. Nuoruus on hetki vain- kappaleen lauloi levylle hänen työkaverinsa oululaisesta kirjapainosta Matti Esko (kuva), mutta varsinainen menestys tuli kuitenkin vasta seitsemää vuotta myöhemmin Jamppa Tuomisen Aamu toi, ilta vei-laulun myötä.
Kaikkiaan Veikko on kynäillyt lähes 3000 laulua, joita ovat levyttäneet myös Kirka, Marion, Esko Rahkonen, Souvarit, Teuvo Oinas, Mikki, Eero Magga, Tarja Ylitalo, Jari Sillanpää, Reijo Taipale, Francis Goya sekä Matti ja Teppo.
Oulun Arkki (
www.ouka.fi/kirjasto/oulunarkki)