tiistai 3. elokuuta 2010

Idol-Markuksesta Jim Morrison!

Neljän vuoden takainen Ruotsin Idoli Markus Fagervall Matarengista on mukana syksyllä Tukholman Maxim-teatterissa esityksessä nimeltä 27 Club. Se koostuu Janis Joplinin, Brian Jonesin, Kurt Cobainin, Jimi Hendrixin ja Jim Morrisonin musiikista. Kaikki he kuuluvat klubiin eli kuolivat 27-vuotiaina.
Markus kertoi Sisuradion haastattelussa myös, että tämän kesän kohokohta hänelle on moottoripyöräreissu ympäri Euroopan. Paljon puhuttua suomenkielistä levyä ei ole suunnitteilla, mutta hän toivoo, että Matarengin koti säilyisi muuttumattomana paikkana, jossa voisi aina puhua suomea. Lovikka-vanttuiden mainostaminenkin(kuvassa) sujuu häneltä luonnostaan ja haastattelussa hän paljastaa, että hänen sydämensä viereen on tatuoituna Övertorneån vaakuna, joka muistuttaa aina, mistä hän on kotoisin.
Syksyn Club 27-esityksiä Fagervall odottaa innolla. Hän pääsee laulamaan ainakin Doorsia. Muina tulkitsijoina kuullaan Freddie Wadlingia, Jan Åströmiä, Louise Hoffsteniä ja Conny Bloomia.
Club 27 on musiikkia, joka muutti maailmaa ja teki sen tekijöistä kuolemattomia. Laulut sitoo yhteen pienillä tarinoilla näyttelijä Jonas Inde, mutta esitys on kuitenkin enemmän musiikkia kuin varoitus itsetuhoisesta elämäntyylistä.
27 Clubin ensi-ilta on Tukholman Maxim-teatterissa 29. syyskuuta.