torstai 19. elokuuta 2010

Loiri-dokkarista lisää näytöksiä Ivaloon!

Huomenna perjantaina saa maailman ensi-iltansa Ivalon elokuvateatteri Alslakissa Mika Kaurismäen dokumentti Vesku, jonka päähenkilö on kansan rakastama Vesa-Matti Loiri. Tämä näytös on tarkoitettu kutsuvieraille, mutta nyt Veskua pääsevät katsomaan ennakkoon muutkin kuin Loirin ystävät ja media, sillä Aslak järjestää yksioikeudella yleisönäytännöt lauantaina 21.8. klo 16.00 & klo 19.00 ja sunnuntaina 22.8. klo 16.00 & klo 19.00.
Inarilla mökkeilevä Loiri on parhaillaan jälkitarkastuksissa Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä, josta hän saapuu kutsuvierasnäytäntöön. Tänään jo 7päivää-lehti ehti repäistä aiheesta omalla alatyylillään lööpin : Vesku taas sairaalaan! Kaatui kännissä mökillään!
Todellisuudessa Loirin sairaalakäynti on sovittu jo kesäkuussa hänen Sodankylän elokuvajuhlilla saamansa sairauskohtauksen jälkeen, jolloin hänellä todettiin uniapnea. Iltalehden mukaan samalla reissulla syynätään taiteilijan kuntoa muutenkin, sillä vaikeasta diabeteksen vuoksi viime vuosina leikkausten jälkeiset erinäiset tulehdukset raajoissa eivät ole ottaneet parantuakseen.