keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Edu Kettusen maailma ilman Lissua!

Laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen oli viime sunnuntain Arto Nybergin vieraana, joka luki laulun Maailma ilman sua tekstin ja pyysi Edua kertomaan, miten se on syntynyt. Kettunen sanoi sen olevan kuviteltu tarina siitä, jos hänen rinnallaan 25 vuotta elänyttä naista ei enää olisi.
Edun aviosiipasta rovaniemeläislähtöisestä Liisa Vähänikkilästä puhuttiin viimeksi Jari "Päne" Pänttäjän haastattelun yhteydessä. 1980-luvulla Liisalla oli suuri vaikutus Greedy Pigin musiikkikuvioihin. 
Hän oli yhtyeen manageri, hommasi keikkoja, Alman baari-biisin Rockradioon ja kun tutustui Eduun, niin Greedy Pigillä syntyi yhteistyö Kettusen kanssa. Edu tuotti yhtyeen kaksi albumia, Päne pääsi töihin hänen studioonsa ja kuullaanpa Pänen kitarointia muun muassa Kettusen Elävien Maaassa-albumin raidalla Talvet Pariisissa.
Rovaniemi-vuosinaan Liisa hääräsi myös Lapin Radiossa ja järjesti kaupungissa kuuluja Rotko-karnevaaleja yhdessä Jukka Tarkiaisen kanssa.
Erään häppeningin tiimoilta syntyi myös kuulu Greedy Pig-logo, joka koristaa muun muassa yhtyeen viimeisen albumin Boogiedrillerin kantta. Päne näki Tarkiaisen piirrustuslehtiön ja nappasi kuvan sieltä ja lupasi Jukalle kiitokseksi viskipullon.
Edun Maailma ilman sua-laulu on toinen sinkkulohkaisu 19.10. julkaistavalta Pommipurkajan maanantai-albumilta. Greedy Pigistä ja Boogiedriller-levystä taas löytyy juttua ensi viikolla kioskeihin tulevasta Blues News-lehdestä, joten olkaapa valppaana!