lauantai 20. lokakuuta 2012

Syrjäytyneiden oopperaa Oulussa!

Raunio-ooppera sai kantaesityksensä Oulun juhlaviikoilla elokuussa ja sen jälkeen sitä esitettiin neljä kertaa Kulttuuritalo Valveen isossa salissa. 
Kovasta kysynnästä johtuen Raunio-oopperasta on tulossa marraskuun 28.- 30.päivä lisänäytöksiä, joiden ympärillä järjestetään Syrjäytyneiden Oopperajuhlat  paikkoina Kulttuuritalo Valveen lisäksi  Kulttuuribingo, 45 Special ja Nuclear Nightclub.
Raunio-ooppera on puolitoistatuntinen rock-musiikin, laulun ja tanssin varaan rakentuva esitys, jonka keskiössä on kamppailu Äiti Raunion antimista. Työttömät kaverukset Roni ja Renki löytävät harhaillessaan rauniot ja joutuvat miettimään siellä elämänsä suuntaa; ryhtyäkö raunioiden kaupallistamista suunnittelevan innovaattorin työvoimaksi vai liittyäkö vapaana vellovien hörhöjen värikkääseen joukkoon?
Oopperan työryhmä on kokonaisuudessaan oululaisissa rockympyröissä marinoitunut. Taustalta löytyvät muun muassa yhtyeet Moses Hazy, Ruotomieli, Matalat Majat, Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi, Hebosagil, Lasane!, Viisikko, Siistit Jätkät ja Tunguska Press. 
Teoksen sävellys ja käsikirjoitus on Antti Rekilän, Riku Rousun ja Tuomo Vuolteenahon käsialaa.