torstai 4. lokakuuta 2012

VI I K O N   B I I S I !
Dave Lindholm & The Äkäslompolo Traditional Band:
Hoochie Coochie Man

" The Äkäslompolo Traditional Band tuli sattumalta perustetuksi kesällä 1989. Rockjazz-leirin päätöskonsertissa esiintyi muiden muassa oppilaiden ja opettajien sekakokoonpanoja. Yhdessä niistä musisoivat rumpuoppilas, Lullacryn nykyinen basisti Kimmo ”Heavy” Hiltunen ja opettajista kitaristit Kauno Kaulanen, ja Dave Lindholm ja allekirjoittanut basson varressa. Todennäköisesti siinä oli muitakin.
Kun Kaulasen ja Lindholmin kanssa huomattiin olevamme jonkinlaisia hengenheimolaisia, päätettiin kokoontua jatkossakin jamihenkiseen liveaktiin. 
Rumpaliksi vakiintui pikkuhiljaa Erkki Lepola, Lohinivan lahja rumputaiteelle. Kolmanneksi kitaristiksi astui Äkäslompolon leirien monivuotinen oppilas, sittemmin opettaja, Oulussa pitkään vaikuttanut Petri Mäntynenä. 
TÄTB: Petri Mäntynenä, guitar, Dave Lindholm, guitar, Erkki Lepola, drums, Pekka Hietaniemi, bass & Kauno Kaulanen, guitar 
The Äkäslompolo Traditional Band esiintyy harvakseltaan, kerran tai kaksi vuodessa. Esiintymiset ovat tapahtuneet yhtä poikkeusta lukuunottamatta Äkäslompolossa. 
Monen kuulijan mielestä yhtyeen paikallaolo esimerkiksi Ylläs Jazz Bluesissa on toivottavaa, jopa välttämätöntä. Niinpä me soittoniekat kokoonnumme Dave Lindholmin johdolla jälleen yhteen  2013 festivaaleilla. 
Aikomus on  jälleen kerran järjestää sykähdyttävä musiikkituokio, joka pitää sisällään menoa, räimettä ja tunnelmointia. Ja kun bändissä on kolme taitavaa ja erilaista kitaristia, saatetaan tarjota kuulijoille kunnollista kielenvenytysilotulitustakin.
Keikkaohjelmisto pitää sisällään joukon rhythm' n bluesin ja bluesin loistavimpia klassikoita. Helmiä Daven tuotannosta on myös mukana. Myös rokahtavampaa kamaa vedellään tyyliin Chuck Berry ja Bo Diddley.
Vuosien varrella The Äkäslompolo Traditional Bandissä ovat vierailleet lukuisat alan kotimaiset musikantit kuten esimerkiksi Eero Raittinen, Esa Pulliainen, Olli Haavisto, Jarkka Rissanen, Jartse Tuominen, Juha Heikkala ja Jim Therapy." ( Pekka Hietaniemi)