tiistai 23. lokakuuta 2012

Jukka Voutilainen on poissa!
1948 - 2012
Jukka vierailijana Lauran konsertissa 2003
Niin nopeasti ilouutinen voi muuttua suruviestiksi. Kuukausi sitten Väylän Pyörre uutisoi Tonicsin laulaja-kitaristin Jukka Voutilaisen paluusta studioon 44 vuoden tauon jälkeen.Kesällä hän purkitti  veljensä Jaken kotistudiossa kaksi vanhaa rokkiklassikkoa Hello Josephine ja Don`t make my baby blue.
Tänä aamuna tuli tieto Jukan kuolemasta. Hän siirtyi pitkällisen sairauden jälkeen taivaalliseen soittokuntaan. 
Tonicsin ekat comebacktreenit 2004
Viime vuosina Jukan laulua on kuultu livenä muun muassa Tonicsin 2000-luvun alun comeback-keikoilla ja Lauran kiertueella. 
Jukka oli ensimmäinen torniolainen, joka osoitti todeksi, että rock on rajaton riemu, kun vuonna 1963 liittyi haaparantalaiseen Tonicsiin (alunperin Stratocasters). Myöhemmin hän teki "rajayhteistyötä" myös toiseen suuntaan ja meni naimisiin kemiläisen Irene Louerannan kanssa. 
Vuonna 1966 Jukka osallistui Tonicsin mukana Ruotsin radion popbändikisan finaaliin Tukholman Skansenilla. Voittoa ei tullut, mutta hänen laulamansa laulut California dreamin` ja Too many people kuullaan lähitulevaisuudessa julkaistavalla kokoelmalevyllä. Pienenä detaljina kerrottakoon, että tuolloin Tonics-fan clubia veti Haaparannalla eräs Gunnel Simu, joka nykyään istuu kaupungin korkeimmalla pallilla. 
Jukka & Sture 1964
Tonicsin sulauduttua torniolaiseen Falconsiin, yhtyeen suomalaisuusaste kasvoi Esko Kirjavaisella ja Pekka Lepällä. Anki Lindqvistin bongattua yhtyeen, sitä vietiin vauhdilla pääkaupunkiin. Vuonna 1968 Tonics esiintyi TV2:n suositussa musikkiohjelmassa Club -68, teki yhteiskeikan Natsalla Topmostin kanssa ja kaiken kruununa yhtye pääsi levyttämään Pohjoismaiden Sähkö Oy:lle.
16.4.1968. Helsingin Pitäjänmäen Finnvox-studiolla äänitettiin popsingle Hei herra Hetkinen/ Päätäni. Päävokalistina toimi Jukka ja kappaleet levytettiin sekä suomeksi, että englanniksi.
 Ylioppilaaksi pääsyn ja armeijan jälkeen Tonics jäi ja  vuonna 1970 Jukka muutti Jyväskylään opiskelemaan. Hän säesti vielä muun muassa Impivaara Bandissa D-tuotannon artisteja, mutta valmistuttuaan, musiikista tuli rakas harrastus ja  päivätyönsä hän teki toimimalla historian opettajana muun muassa Hollolassa. 
Kerrottakoon vielä, että ennen Lauran kansallista läpimurtoa, Jukka  ehti säestää 15-vuotiasta tytärtään ja kuutta hänen kaveriaan lauluyhtye Kevytlinjassa. 
Viime torstaina kuultiin Dance-tv-ohjelman erään tanssiesityksen musiikkina Lauran tulkinta ikivihreästä Mun sydämeni tänne jää. Sen hän halusi omistaa Nelosen nettiuutisten mukaan isälleen Jukalle, jolta sai innostuksen musiikkiin "alunperin ja pysyvästi". 
R.I. P. Jukka!

Tonics-Hei herra Hetkinen: http://www.youtube.com/watch?v=4cQonr01iEo (1968) 
Tonics-Hey Mister Flowerman: http://www.youtube.com/watch?v=Q8diQO4UcSo (1968)
Jukka & Jake-Hello Josephine  (2012)
Jukka & Jake-Don`t make my baby blue  (2012)