tiistai 2. lokakuuta 2012

Tie pohjoiseen-leffalla 200 000 rikki!
Litmas-dokkarilla loistoavaus!

Pietarin elokuvajuhlilla viime viikonloppuna yleisöpalkinnon voittaneen Mika Kaurismäen ohjaaman Tie pohjoiseen-leffan esityksestä  poistui kyynelehtivä yleisö. Yllääolevassa videokohtauksessa on mukana yksi elokuvan liikuttavimmista hetkistä Vesa- Matti Loirin tulkinta Kuolleista lehdistä.
 Myös suomalaisissa elokuvateattereissa Tie pohjoiseen-elokuva jatkaa odotetusti voittokulkuaan. Se on ylittänyt kuudentena viikonloppunaan 200.000 katsojan rajapyykin. Elokuvaa kävi katsomassa 11.844 katsojaa, ja yhteensä Loirin ja Samuli Edelmannin tähdittämän elokuvan on nyt nähnyt siis jo 204.597 ihmistä. Se on vasta toinen kotimainen elokuva tänä vuonna, joka on saanut yli 200.000 katsojaa.
Toinen on Räppääjä ja Venla, jonka katsojaluvut ovat jo  yli 300 000.
Viikon kovin ensi-iltaelokuva on torniolaisohjaaja Arto Koskisen Kuningas Litmanen, dokumenttielokuva jalkapalloilija Jari Litmasesta. Se yltää ennätykselliseen tulokseen, sillä sijaan viisi oikeuttava katsojamäärä, 6.133 ihmistä, on historian toiseksi paras dokumenttielokuvan avaustulos. Sen eteen mahtuu nipin napin vain Vesku vuodelta 2010, joka on Mika Kaurismäen ohjaama dokumentti Vesa-Matti Loirista.  Ennakkonäytökset mukaan laskettuna sillä on 7.405 katsojaa.