keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Arja laihduttaa ja Aki syö hyvin!

Suomen Suurin Pudottaja-kisa alkaa taas ensi tammikuussa MTV3:ssa. Puolen tunnin ennakko-ohjelma nähdään 21. joulukuuta klo 19.30. Mukana kisassa on myös tangokuningatar Arja Sipola. Hänet tunnetaan kilpailuhenkisyydestään. Laululahjojensa lisäksi Arja muistetaan Tornion seudulla nuorena lupaavana juoksijana. Sisua ja temperamenttiä häneltä löytyy, mutta riittääkö 89 kilossa pudotettavaa 25 000 euron voittopotin ottoon, jää nähtäväksi. Kisa alkaa parikilpailuna, mutta muuttuu matkan varrella yksilökilpailuksi. Kilpailijoita ohjelmassa sparraavat nyrkkeilijä Eeva Wahlström ja mestariuimari Jani Sievinen.

CMX-yhtyeen runoileva basisti A. W. Yrjänä taas kertoo Helsingin Sanomissa syövänsä hyvin ja popsivansa palan painikkeeksi vielä 20 pilleriä lisäravinteita. Hän on heittäytynyt lehden ruokakolumnistiksi.
Vakavampi harrastus ruuasta tuli Yrjänälle kolmenkympin jälkeen. Hän on näyttänyt kyntensä muun muassa ravintola Ilveksen vierailevana keittiömestarina, mutta kaiken pahan alku oli kotikaupunki Tornio.
1980-luvulle Yrjänä oli tyttöystävänsä kanssa kasvissyöjä.
- Silloin kasvissyönti oli Torniossa sen sortin omituisuus, että ruoka oli pakko tehdä itse. Se oli se alku. Siihen liittyi intialaisia uskontoja ja muita juttuja.
Hän kertoo Hesarissa, että elämäntapaa jatkui viisi vuotta, kunnes tyttöystävä eräänä päivänä söi pihvin ja Yrjänäkin siirtyi sekaravintoon.