tiistai 24. marraskuuta 2009

Big Sandy Tunturibluesiin ja Ylläs Jazziin!

FESTIT Viime viikonlopun perinteikäs Kaamosjazz päättyi loppujen lopusti onnellisesti. Saariselän paikalliset yrittäjät maksoivat festivaalitappiot ja lupasivat sponssata muutaman vuoden eteenkinpäin. Näin Kaamosjazz saa viettää ensi vuonna 30-vuotisjuhliaan.
Täytyy sanoa, että ajat muuttuvat. Muistan, kun joskus Kamosjazzin parhaina päivinä kyseli Tankavaaran toimistosta festivaalilippuja, vastattiin ei oota. Vielä ei oltu edes artisteja julkistettu, mutta Kaamosjazziin mentiin, kun muutkin menivät ja mukava jazz soi siinä taustalla.
Mutta periksi ei anneta. Uutta matoa koukkuun pannaan tunturissa jo 28. tammikuuta 2010, kun alkaa Ylläs Jazz Blues. Kaamos ja lama kaatuu vaikka väkisin. Tradijazz vaihtuu uuteen jazziin, vaikka vuosien saatossa musiikkilajien kirjo Ylläs Jazzissa on kiitettävästi laajentunut. On haluttu näin palvella useamman marginaalityylin kuulijaa.
Aurinkoiset terveiset Kaliforniasta tuo mielenkiintoinen rasvaletti Big Sandy, joka saapuu Lappiin yhteistyössä viikkoa aiemmin soivan Tunturibluesin kanssa. Hän on tuttu muun muassa Late Night With Conan O`Brien- showsta http://video.filestube.com/video,79d4560786462d5d03e9.html . Sattumaa tai ei, Suomihan potee tällä hetkellä jonkinlainlaista rockabillykuumetta, kun Baseballs meuhkaa listakärjessä. Big Sandyhän on haka juuri vanhan rockin, countryn ja western swingin esittäjänä.
Ennakkotietojen mukaan Big Sandyn lisäksi Ylläs Jazz Bluesissa (28.-31.1) esiintyvät myös Johanna ja Mikko Iivanainen, Verneri Pohjola Aurora, Timo Kiiskinen Chet, Eero Raittinen & Noisy Kinda Men, Little Victor (USA) & The Down Home Kings, Dave Lindholm & Äkäslompolo Traditional Band, Rita Lovely & Soultwisters, The Munsons, Susanna Söder Group, Kuru, Sonho Azul ja Bluestone.
Saariselän Tunturibluesissa (22.-24.1) kuullaan Pave Maijasta ja superbändiä SF Blues, jota tähdittävät tapahtuman isännän Eero Raittisen lisäksi Jukka Gustavson, Heikki Silvennoinen ja Pepe Ahlqvist.
Sallan Revontulessakin Big Sandy ehtii piipahtaa 26.-27.1 yhdessä Pave Maijasen ja Eero Raittisen kanssa. Tapahtuman nimi on Kaamoksen Juurilla (Roots music in the middle of nowhere)!