sunnuntai 29. marraskuuta 2009

ELOa helmikuussa Musiikkitalolla!

Me olemme ELOSSA , ole sinäkin, It´s A Livin Thing!
Pop & Jazz Konservatorio Lappian tulevan talven suursatsaus on ELOSSA-konserttisarja.

Kaikkiaan Tornion Musiikkitalolla nähdään 17.- 20.2 neljä esitystä ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, liput loppuvat ennen ensi-iltaa. Näin kävi edellisten Finnhitit- ja Blues Brothers & Soul Sisters-konserttien kohdalla. Kannattaa siis olla valmiina, kun ennakkoliput tulevat myyntiin Tornion ja Kemin Musiikkiin.

- ELOSSA on musiikillinen avaruusmatka hippipopin värikkääseen maailmaan. Keski-ikäisille se on nostalgiaa ja nuorille mahdollisuus tutustua yhteen oman aikansa mielenkiintoisimmista yhtyeistä, lupaa aiempienkin Lappia-spektaakkelien käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuomas Lampela.

ELOSSA on Lappian seitsemäs suurproduktio ja se on tribuutti brittiläiselle sellopopyhtyeelle Electric Light Orchestralle, joka takoi hittejä 1970- ja 1980-luvulla. Konserteissa kuullaan tietysti sen tunnetuin kappale eli versio Chuck Berry-klassikosta Roll Over Beethoven, mutta myös menestykset Telephone Line, Evil Woman, In The Stone, Wild West Hero, Mr. Blue Sky ja Olivia Newton-Johnin kanssa levytetty Xanadu.

ELOSSA-proggiksen suuruutta kuvaa, että neljäntoista jousisoittajan ja rock-yhtyeen lisäksi lavalla nähdään viisi laulusolistia ja suuri taustakuoro. Kaikkiaan tuotannon toteutuksessa on mukana lähes sata Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian opiskelijaa. Kuten aikaisemmissakin kaikki mahdollinen tehdään oppilasvoimin: äänet, valot, lavastus, puvut, kampaukset ja meikit sekä Meän Väylän TV-taltiointi.

Vain ELOn vaativiin jousistemmoihin tuovat ammattiapua Länsi-Pohjan jousikvartetissa soittavat Mikko Sorri ja Anna-Maija Ylisuvanto (viulu), Karri Perälä (alttoviulu) ja Olli-Pekka Kajasviita (sello). Muuten jousisto on koottu pitkällä olevista musiikkiopiston sekä alueella asuvista entisistä oppilaista.