maanantai 23. marraskuuta 2009

Lordi saa pitää aukionsa!

Kun Lordi voitti Euroviisut toukokuussa 2006, Rovaniemen kaupunginisät päättivät tontin sijaan antaa kiitokseksi Mr Lordille ja hänen yhtyeelleen aukion. Sampoaukio muutettiin Lordin aukioksi, mikä oli hieno idea ja nykypäivää!
Nyt kun aikaa on kulunut muutama vuosi ja on saatu hehkuttaa yhdessä voittoa, takinkääntäjät nostavat päätään. Soraääni klassisen puolelta Esa Tikkala on esittänyt aukion entisen nimen palauttamista tai muuttamista Joulupukin aukioksi!
Tänä iltana Rovaniemen kaupunginisät päättivät kuitenkin viisaudessaan pitää nimen ennallaan.
Kaupungin viestintäpäällikkö Mikko Jylhä toteaa lausunnossa Lordin voitolla olevan aina pysyvä paikka suomalaisessa tarinaperinteessä.
- Jokainen aika kirjoittaa kaupunkikuvaan oman lukunsa ja myöhemmät polvet ne muuttavat niin halutessaan, Jylhä kirjoittaa.
Lordi tuskin ottaa tapauksesta hernettä nenäänsä. Hän on tottunut herättämään ristiriitaisia tunteita. Suosio toki kotimaassa on normalisoitunut, mutta ulkomailla käyrä on nouseva. Yhteistyökumppanitkin löytyvät yhä useammin rapakon takaa. Uutta potkua Lordi hakee Nashville Tenneseestä. Seuraavan albumin nauhoitukset alkavat siellä ensi helmikuussa heavytuottaja Michael Wagenerin johdolla. Hän on Mr Lordin nuoruuden suosikin Acceptin soittaja ja tuottanut aiemmin muun muassa Metallicaa, Ozzy Osbournea, Megadethiä ja Alice Cooperia.
Nettisivuillaan Mr Lordi kertoo, että kaikkiaan on valmiina 44 kappaletta, joista valita.
- Mukana on myös Discoevil-niminen kappale joka on alunperin jo ajalta ennen Get Heavy-levyä. Biisi on otettu jälleen treenattavaksi, joten kyseessä on eräänlainen uudelleenlöydetty aarre! Se on demoteltu aiemmin muutamaankin otteeseen, Mr Lordi kertoo eli kappale on hänen Tornio-vuosiltaan.

¤¤¤ Lordis musik föddes i Torneå (svensk översättning Göran Lahti)