maanantai 30. marraskuuta 2009

Antti Jokinen palaa Rovaniemelle!

Ohjaaja Antti Jokinen löysi Rovaniemen, kun hän keväällä 2007 kuvasi Helsingin Euroviisujen avaukseen oman näkemyksensä Lordin Hard Rock Hallelujah-kappaleesta.
Ensi keväänä hän palaa napapiirille ohjaamaan elokuvaa Nicholas North. Kyseessä on fantasiaelokuva, johon Antti löysi idean Kalevalasta, joten sen teemat ovat monelle suomalaiselle tuttuja. Koko perheelle tarkoitetussa filmissä Nicholasin tehtävä on pelastaa pohjoinen kansa paholaisen ikeen alta.
Yksi elokuvan päätähdistä on hyvää haltijaa näyttelevä maailmantähti Julianne Moore. Elokuvan budjetti on jättimäinen 16 miljoonaa euroa ja siinä näytetään Suomea enemmänkin kuin Finlandia-vodkapullon verran eli luvassa on Väinämöistä, Lapin maisemia ja saamenkieltäkin.
Antti Jokinen on luonut tähänastisen maineensa maailmalla videoillaan. Hänen ensimmäinen tulikaste elokuvaohjaajana on New Yorkissa kuvattu Hollywood-trilleri The Resident. Se tulee ensi-iltaan ensi kesänä ja sitä tähdittävät Oscar-voittaja Hilary Swank ja Christopher Lee.
Antti Jokisen ohjaama Lordi-video http://www.youtube.com/watch?v=xzbxizbc0bQ