sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Zacharius Carls Group muistaa joululahjoilla!

WIIKON TIPSI Oululaisen viuluviikari Pentti Amoren johdolla Zacharius
Carls Group pani mahtiballadinsa Aeroplane Bluesin uusiksi. Huomisesta lähtien digisingle on ladattavissa netistä.
Tornionlaaksolaisen kerrontaperinteen vaalijana, yhtye nappasi nimensä aikoinaan saarnamies Zacharius Carlilta. Tarinan mukaan mies päätyi lopulta Matkakoskeen liehiteltyään maajussien eukkoja. Oma legendansa on myös Aeroplane Blues-uusinnan taustalla. Sen kertoo laulaja Ossian Marttala, joka toivoo kappaleen tuovan pimeään aikaan hetken helpotuksen ja ihmisille hyvän tahdon.
- Suuremmat voimat olivat liikkeellä. Eräänä yönä unen musta loordi tökki minua syyttävällä sormella, vaatien uusintaa lempikappaleestaan. Havahduin unesta kännykän soittoääneen (joka on muuten Black Sabbathin Children Of The Grave). Luurin toisessa päässä oli Levy-Yhtiön Arska Tiainen hihkuen innostustaan : " Nyt jätkät studioon ja teette siitä lentskaripiisistä maailmanluokan version!"
Putosin polvilleni ja annoin periksi. Sitten soitin Jussille (Sivonen) ja pojille, että keihäät kasaan, nyt on tosi kyseessä. Sessioiden jälkeen todetiin yksimielisesti, että näin tämä kappale olisi alunperinkin pitänyt toteuttaa. Jouset ja kaikki.
Eikä tässä kaikki veret seisauttavan sinkun kylkiäisenä voit katsella Aeroplane Bluesista Leo Franzin ohjaamaa videoa, joka sisältää ennenjulkaisematonta kuvamateriaalia yhtyeen pitkän korpivaelluksen varrelta.
Zacharius Carls Group: Aeroplane Blues (2009) http://www.youtube.com/watch?v=194q-wamJoU
PS: Parhaimmillaan Aeroplane Blues oli sijalla 4 Suomen virallisella sinkkulistalla!!!