maanantai 25. tammikuuta 2010

Maria Kizirian Armenian viisufinaalissa!
- Tämä tuli aivan puun takaa. Sain ilmoituksen muutama päivä sitten, että jos kiinnostaa, tervetuloa Armeniaan!, kertoo Maria Kizirian viisukutsusta rapakon takaa Los Angelesista.
Torniolaissyntyinen Maria "Jaken tyttö" Voutilainen on nimittäin ehdolla Armenian euroviisuedustajaksi Osloon!

- Kohta lähdetään! Armenia ei muuten ole koskaan ollut Top 10:n ulkopuolella nelivuotisen viisuhistoriansa aikana, laulajatar hehkuttaa ja lupaa, jos pääsee edustamaan maata, voittaa ainakin Ruotsin.
Viisuidean takana on Marian mies Paul, jonka suku on lähtöisin Armeniasta, vaikkei hän ole itse siellä koskaan käynytkään.
- Syksyllä Paul otti yhteytta sikäläisen YLEn viisuvastaavaan ja jutteli, kun oli epäselvyyttä, että voinko osallistua karsintoihin, kun en ole armenialainen.
- Siella oli pidetty iso parin tunnin palaveri ja tultu siihen lopputulokseen, etta koska olen naimisissa armenialaisen kanssa ja minulla on "armenialaisia" lapsia, voin edustaa maata, jos voitto tulee.
Eikä tässä kaikki. Raati oli valinnut Marian suoraan finaaliin, kun muut paljastetaan vasta 10. helmikuuta. Hänen kappaleesta oli pidetty. Loppukisassa Maria esittää laulun Little red riding hood
www.littleredridinghoodsong.com, joka on hänen tekemä alusta loppuun.
- Itse olen sen säveltänyt, sanoittanut, sovittanut ja tuottanut. Lisäksi soitan kaikki instrumentit. Apua olen saanut vain tyttäreltäni ja Paulin serkun tyttäreltä, jotka ovat lapsikuorona, kertoo Voutilaisen musiikkisuvun paras laulaja.
Uraansa Maria aloitteli jo Suomessa vuonna 1999 tekemällä EMI:lle albumin Olipa Kerran, mutta rakkaus vei merten taa. Vaikka viimeisimmälle On The Rocks-levylleen hän sai vielä taustatukea kitaristi-isältään Jakelta, hänestä on kasvanut jenkeissä pikkuhiljaa omillaan toimeentuleva muusikko. On The Rocks-albuminsa Maria omisti edesmenneelle Tornion mummolleen Elma Marikaiselle, joka pyöritti vuosikymmeniä VPK:n elokuvia. Muuten kuunnelkaapa levyn paras raita Rebel Heart .Siinä bluesissa on kaikki! Kappale löytyy myös Music From Torne Valley-kakkoselta.