26 tammikuuta 2010

Mark Harmanin pohjoinen Hot Rod-poljento!
Brittiläinen kitaristi-laulaja Mark Harman saa rockabillyn ystävällä heti kellot soimaan, mutta tavalliselle musiikin kuuntelijalle nimi ei sano mitään, vaikka syytä olisi.
Markista tuli genrensä kitarasankari maineikkaassa psykobillytriossa Restless, jonka kanssa hän ehti kiertää maailmaa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Kun yhtye pani pillit pussiin, Harman löysi itsensä yllättäen Tervolasta.
- Pyydettiin Mark Termusaan kitaransoiton opettajaksi ja hän tuli. Se oli kesää 2007 ja hän vietti täällä melkein kaksi viikkoa perheensä kanssa, muistelee tervolalaiskitaristi Jari Rautio, rehellisen rockin ystävä, joka tunnetaan parhaiten yhtyeistä Wee Wee Hours, Qbee & Bluetails ja Drills.
- Tuolloin tutustuimme Markin kanssa, jammailimme ja teimme yhden keikankin paikallisessa kuppilassa. Yhteinen sävel löytyi vaivattomasti ja siitä lähtien on pidetty yhteyttä.

Jari Rautio myöntää, että soiton nälkä kasvaa soittaessa ja yhteisen bändin perustaminen Harmanin kanssa olikin vain järjestelykysymys. Kun kitaristien taakse saatiin seudun rullaavin rytmipari, Nine Livesista tutut Lauri Valkonen (basso) ja Tommi Hänninen (rummut), niin Hot Rod Rhythm Boys oli paketissa.
Samalla kun viime keväänä yhtye heitti muutaman keikan pohjoisessa, järjestettiin Kemin Eldorado-studiolle soittosessiot, joista on nyt koottu neljän biisin EP.
- Annettiin vanhoille klassikoille kyytiä ja oma Hot Rod-poljento. Homma sujui studiossa kuin leikki ja lätylle laitettiin mukaan Chuck Berryn Let it rock, Eddie Cochranin Twenty-flight rock, Jerry Reedin Guitar man ja Markin Ghost town,
Jari luettelee ja toivoo EP:n olevan myynnissä jo Pakkasukko Bluesin keikalla Cumuluksessa ensi perjantaina.
Mark Harman vauhdissa Hot Rod Rhythm Boysin http://www.youtube.com/watch?v=tlf9FOY7l8g , Restlessin http://www.youtube.com/watch?v=pe43LSyHyIQ
ja Space Cadetsin http://www.youtube.com/watch?v=aVsOImy0JIE kanssa.