tiistai 19. tammikuuta 2010

Paten Guapita yhä iskussa!
Paavo Kuljun kuulutus 50 vuoden takaa.mp3
VP recordsin loppuunmyytyä Paavo Kulju live-tuplaa kysellään edelleen tasaisin väliajoin, vaikka levyn ilmestymisestä on kulunut jo neljä vuotta.
Tuplahan koostuu muusikko Paavo Kuljun ensimmäisten yhtyeiden vanhoista kelanauhoituksista vuosilta 1959-1966. Kappaleet on taltioitu keikoilta ja treeneistä ja lisänä on vielä tuoreempaa havaijikitarointia.
Yli 70-vuotias Kulju on tanssittanut lappilaisia jo viiden vuosikymmenen ajan ja erityisen tunnetuksi hän on tullut suurille ikäluokille. Vuonna 1959 hän perusti ensimmäisen Guapitansa ja samalla nimellä yhtye viihdyttää väkeä yhä, seuraavan kerran Haaparannan Folkets Husillä 12. helmikuuta klo 13 Suomen aikaa.
Jos Paavo Kulju liven musiikki vuosikymmenten takaa kiinnostaa tarpeeksi, tuplasta otetaan uusintapainos. Pankaa tilauksia tulemaan! Tässä muutama ääninäyte:
On suukko suukko
11.b Ei koskaan sunnusw.mp3 (Ei koskaan sununtaisin)
08. Carioca.mp3 (Carioca)
Kahden suudelman vuoksi.mp3 (Kahden suudelman vuoksi)

TOTTA(ei tarua!) Pekka Gronow ja Seppo Bruun: Popmusiikin vuosisata (Tammi 1968):
"Esiintyminen eräissä jo tunnetuksi tulleissa maaseutupaikoissa ei ole todellakaan herkkua popyhtyeille. Kesällä 1967 Blues Section oli saada oikein kunnon selkäsaunan Pohjois-Pohjanmaalla. Mosaic vieraili kevättalvella 1968 Kemissä ja lavalle heiteltiin kaikkea mitä tanssisalista löytyi laudanpätkiä myöten. Tangoa piti tulla oli yhtye mikä tahansa."
Suomen ensimmäisen pophistoriikin kertomus Kemin tökäriltä pitää paikkansa. Pullot ja tanssisalin alarampin laudoitus revittiin ja Mosaic siirtyi turvaan kulisseihin, mutta yleisön odottama bändi ei ollut suinkaan mikään TANGOyhtye , vaan Paavo Kuljun yhtye solistinaan Iris Rautio, joka tunnettiin iskelmäpiireissä tummaäänisenä jazzin ja bluesin tulkkina.