lauantai 24. huhtikuuta 2010

Eero Hulkon sävellys jälleen finaalissa!
Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailuun lähetettiin tänä vuonna 193 uutta tangoa, joista tuomaristo on nyt valinnut 12 tangon kärjen.Näistä kaksi parasta palkitaan tangomarkkinoilla 10. heinäkuuta. Voittaneen kappaleen tekijä(t) saavat yhteensä 1000 euron palkinnon. Toiseksi tulleen kappaleen palkinto on 500 euroa. Tilaisuudessa myös kuullaan voittosävelmät.
Tangotusinassa on myös Eero Hulkon Sielun peili. Hän on mukana Seinäjoen tangomarkkinoiden finaalissa nyt viidettä kertaa. Parhaiten hänen sävellyksistään on sijoittunut Rannalla tuulee, joka tuli toiseksi vuonna 1991 ja kuuluu nykyään markkinoiden kilpailukappaleisiin.
Eero on lähtöjään pohjoisen poikia. Hän on syntynyt Kemijärvellä ja viettänyt nuoruutensa Torniossa. Hän on se toiseksi tunnetuin Hulkon suvun muusikko. Ensimmäinen on tietenkin hänen serkun poika Andy McCoy. Työuransa hän on tehnyt pankkialalla niin kuin isänsäkin, mutta musiikki on ollut aina hänen sydäntä lähellä. Kymmenvuotiaana joululahjaksi saatu viulu vei musiikin maailmaan ja lukiovuosina hän soitti koskettimia Tornion seudulla muun muassa tanssiorkestereissa Domino ja Sway. Nykyisin hän asuu Ulvilassa, mutta edelleenkin hän käy Lapissa kaksi, kolme kertaa vuodessa.
Eeron sävellyksiä on toistaiseksi levytetty yli sata. Häntä pidetään erityisesti tangokuninkaallisten hovisäveltäjänä. Hulkon ensimmäinen työ oli Haaveittemme Lappi, joka syntyi mökillä Pelkosenniemellä vuonna 1979. Nyt sävellyksiä on nuottipaperilla jo liki 350.