maanantai 19. huhtikuuta 2010

Piirpauke, Johanna Kurkela ja Kimmo
Pohjonen Jutajaisiin!

Jutajaiset tanssii ja soi 30.6.- 4.7. Rovaniemellä jo 38.kerran.
Festivaalin kävijämääräksi on viime vuosina vakiintunut viidestätoista kahteenkymmeneen tuhanteen.
Tällä kertaa Jutajaisten vieraiden määrä on noin tuhat ja ohjelmisto sisältää reilun kolmekymmentä eri tilaisuutta. Kansaivälisiä esiintyjiä tulee Japanista, Kiinasta, Komista, Ghanasta ja Slovakiasta, mutta pääpaino on suomalaisen uuden kansanmusiikin ja iskelmän ykkösnimissä.
Kotimaisten esiintyjien kirjoa värittävät toinen toistaan kiinnostavammat artistit. Tässä muutamia poimintoja. Avajaispäivänä keskiviikkona hikoillaan Yleisessä saunassa. Konsertti on koottu Junnu Vainion lauluista ja solisteina ovat Juha Tapio, Nylon Beatista tuttu Jonna Kosonen, Otto Kanerva sekä enkeliääninen Johanna Kurkela, joka laulaa myös seuraavan illan kirkkokonsertissa. Torstaina estradille kuullaan vientivalttejamme, Pokelan suvun
nykypolvea eli kitaravirtuoosi Petteri Sariolaa, Wimmeä Rinneradion kanssa ja hanurimeedio Kimmo Pohjosen K Cubea, jossa musisoivat myös kitaristi Timo Kämäräinen ja rumpali Sami Kuoppamäki. Muissa illan konserteissa viihdyttävät Kuunkuiskaajat ja Yölintu.
Lauantaina Tapio Maunuvaaran johtaman Oulu All Star Big Bandin solisteina laulavat lappilaiset naiset Eini, Kaija Kärkinen ja Suvi Teräsniska. Lavatansseissa taas Maria Lund ja tervolalainen Anu Tammela orkestereineen tanssittavat väkeä.
Sunnuntain päätöskonsertissa estradin täyttää maailmanmusiikin pioneeri ja multi-instrumentalisti Sakari Kukon vuonna 1974 perustama Piirpauke. Nykykokoonpanossaan yhtye herättää uteliaisuutta ja lataa odotuksia, sillä Kukon lisäksi orkesterissa musisoivat Jukka Orma (kitara), Rami Eskelinen (rummut) ja Eerik Siikasaari (basso) sekä Meissa Niang (perkussiot). Orkesterin solistina esiintyy myös Sheila Surban.