torstai 29. huhtikuuta 2010

Ka$$an Markus viritti Finnkampenin! ´
Railakkaista kolumneistaan tunnettu Markus Larsson, käynnisti Suomi-Ruotsi-maaottelun. Ei siihen tarvittu kuin neljä lausetta Aftonbladetissa, jossa hän lyttäsi meidän Euroviisu-edustajamme Kuunkuiskaajien Työlki ellää-esityksen. Hän antoi yhden plussan viiden sijaan ja kuvasi neitokaisiamme Linda Lampenius-klooneiksi esittämässä hysteeristä pilailuhumppaa.
Suomalaiset iltapäivälehdet vetivät herneet nenään ja käynnistivät kumpi on parempi, meidän vai teidän isä- kallupit. Tällä hetkellä tilanne on tasan, sillä toisessa lehdessä enemmistö äänestäjistä uskoo Kuunkuiskaajien, toisessa Ruotsin Anna Bergendahlin parempaan menestykseen.
Jännää tässä on, että Markus Larsson oli jo lopettamassa Euroviisut Helsingin kisoihin, koska Ark ei voittanut ja itäblokki äänesti toisiaan. Hän kirjoitti: "Tosi fiasko, vaikka Ruotsi lähetti parhaan bändinsä." Kolumnin vieressä oli kuva hautauskivestä, jossa luki "Eurovision Song contest. Syntynyt Luganossa, Sveitsissä 24.5.1956 ja kuollut Helsingissä, Suomessa 12.5.2007. Lepää rauhassa."
Markus on ollut lopettamassa myös perinteisiä Grammis- ja Rockbjörnen-palkintoja, mutta molemmat jatkavat yhä entiseen malliin, niinkuin hän itsekin.
Juuriltaan torniolaaksolainen Larsson on hyvä provosoimaan ja sitäpaitsi hän ei usko edes oman maansa This Is My Life- viisuun. Sen esittäjää Anna Bergendahlia hän on kuvannut lumienkeliksi, nätiksi, mutta harmittomaksi. Larsson on varoittanut ruotsalaisia samanlaisesta fiaskosta kuin Moskovassa.
Euroviisu-finaali on kuukauden päästä Oslossa, mutta esikatselut ovat alkaneet. Mitä mieltä pohjoismainen paneeli (Lena Philipsson, Marie Serneholt, Rennie Mirro, Kayo Shekoni och Thomas Lundin) on Kuunkuiskaajien Työlki ellää-viisusta. Onko se samaa mieltä Markus Larssonin kanssa, sen kuulet Inför ESC 2010-ohjelmassa FST5:llä 2.5. klo 21.00.