torstai 22. huhtikuuta 2010

Jaakon huhuilut CD:lle!
Muoniolaislähtöisen Jaakko Kangosjärven vinyylit; EP Erilaiset enkelit ja albumi Ihmeellinen Luonto on julkaistu nyt CD:llä!
Nykyisin Helsingin Sanomiin kirjoittava Jaakko hurahti punkkiin1980-luvun alussa ja alkoi toimittaa alakulttuurilehteä Hämy. Sitten hän kirjoitti musiikista Pelkkaan ja paikallislehti Siepakkaan, jossa hän piti palstaa ja runttasi muun muassa rockabillypaukku Crazy Cavanin, eri leirissä kun oltiin.
Siinä ohessa lukiopojalta syntyi myös laulutekstejä ja kun hän oli ikänsä soittanut pianoa, musiikkiakin. Ihanteinaan Kari Peitsamo ja Human League hän teki rockia, jota hän kuorrutti kaikenmaailman kilistimillä ja kolistimilla. Innostus lähti kattilankansista ja kotinavetassa syntyi sitten kasetti, joka herätti Johanna-levy-yhtiön huomion ja tuli kutsu levytykseen.
Syntyi mono-EP Erilaiset enkelit. Soittokavereikseen hän sai silloisten Vaarallisten Lelujen Jyrki Siukosen ja Jukka Mikkolan, joiden kanssa purkitettiin myös pitkäsoitto Ihmeellinen Luonto heinäkuussa 1981 Muoniossa. Kaikki esitykset taltioitiin kolmessa päivässä ilman päälekkäisäänityksiä 2-raita nauhalle.
Levystä kirjoitin Lapin Kansaan muun muassa: "Vähäeleistä ja runollista. Ei kosiskelua, ei tekniikkaa vaan luonnollisuutta. Rehellistä kokeilua ilman rajauksia. Ihmeellisen luonnon musiikki on eksoottista, alkukantaistakin. Erityisesti lyömäsoitinten pelkistetty taonta luo outoutta. Mielleyhtymiä eri musiikkeihin syntyy jatkuvasti lisää, mitä enemmän levyä kuuntelee. Marssia, tangoa, iskelmää, robomusaa…ja erityisesti radiosuosikista Tuuliko se siellä löytyy itämaista tuntua. Onpa mukana joiunaiheitakin laulussa Musiikki ja urheilu."
Jaakon levytysten uudelleenjulkaisu on osa Johanna Palaa – Arkistojen Aarteita-sarjaa, jossa on ilmestynyt 1980-luvulta myös Raine Salon Hyvä pahaa rock `n ´ roll, Tavaramarkkinoiden Tilikirja, Top Rankin Eric and the Astronauts in Babylonin nimikkolevy, Päät-yhtyeen Onnenhetkiä, Thresholdin Paradise Now , Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut -yhtyeen nimikkolevy, sekä kokoelmat Jeanne D`Arc - Johanna palaa ja The Art of Breeding.

Tuuliko se siellä - http://www.youtube.com/watch?v=ZdPanvQMCLE
Musiikki ja urheilu- http://www.youtube.com/watch?v=vXJkBfAeiMM