tiistai 13. huhtikuuta 2010

Ketola & Witikainen neljän tuulen tiellä!
Merilappilaisen tanssimusiikin voimakaksikon Markku Ketolan ja Erkki Witikaisen uuden pitkäsoiton Hei, Tämä Maa ilmestymistä juhlitaan Saariselällä.
Julkaisubileet pidetään 21.-22.4 Panimolla ja pari seuraavaa iltaa miehet viihdyttävät tanssikansaa tunturihotellissa.
Markku ja Erkki ovat pitäneet yhtä nyt kuutisen vuotta. Ennen yhteistä taivaltaan molemmat ovat ehtineet tanssittaa ihmisiä tahollaan vuosikymmeniä. Markku on tangoprinssi vuodelta 1993 ja tunnetaan parhaiten lauluistaan Syli täynnä rentukoita, Anna ja Nikolai ja Lähdit taakse pilvien ja Erkki pyöritti pitkään Witikaisen Rulettia ja keikoilla häneltä toivotaan eniten lauluja Miksei Muonio vastaa?, Minä ja Rautavaara ja Nouse pohjoisen junaan.
Hei, Tämä Maa-levylle Markku ja Erkki ovat saaneet lauluja pohjoisen parhailta ammattilaisilta. Jokaiselle iskelmämusiikin ystävälle varmasti nimet Seppo Nissilä, Veikko Juntunen, Reijo Määttä, Jouni Hagström ja Tapio Lauhamaa ovat tuttuja.
Albumilla vierailee myös senaattori Mikko Alatalo laulullaan Jos sä menet Lappiin, älä anna muille. Tunnetuin levyn lauluista on Kärki-Helismaa- klassikko Neljän tuulen tiellä. Sovituksen siihen on tehnyt Mikko Nuorala.
Luvassa on siis taattua iskelmän Lappi-romantiikkaa, mutta kosolti myös huumorimeininkiä.