tiistai 27. huhtikuuta 2010

Elvistä ja äijärockia Torniossa!
Elvis esiintyi jo 50 vuotta sitten Tornion palokunnantalolla. Silloin hän tuli Norjasta ja oli osa Pekka & Pätkä-elokuvista tutun Masa Niemen showta. Torstaina klo 19 samaisessa paikassa, nykyisessä Cult Cinemassa, on kuultavissa ja nähtävissä Elvis Los Angelesista.
Yhdysvalloissa Scot Bruce (kuvassa) on erittäin suosittu Elvis-tulkki, joka esiintyy säännöllisesti sekä Las Vegasissa että Disneylandissa. Hän on ollut Elviksenä myös saippuasarja Kauniissa ja Rohkeissa ja Faith Hillin ja Sheryl Crownin musiikkivideoissa. Viime lauantaina Bruce tarjosi Kemissä huikean musiikillisen ja visuaalisen aikamatkan Elviksen 1950- ja- 60-lukujen musiikkiin ja samaan hän pyrkii myös Torniossa.
Kun... Elvis has left the building, on aika siirtyä Itärannalta Länsirannalle. Järjestyksessään toinen Rock`n` Roll Mayday kutsuu kaikki energisen äijärockin ystävät vapun viettoon. Kahtena iltana 30.4.- 1.5. musiikkibaari Blues Stationissa on luvassa raakaa ja hikistä isojen poikien meininkiä. Vappuviuhkoja huiskuttavat paikalliset pitkänlinjan orkesterit; Supercharged, The Ratz' n Roll ja Free Ride, mutta vieraileva tähtikin löytyy.
Oululainen The Perforators (kuvassa) luukuttaa suoraviivaista good-time rock`n`rollia ja sen riveistä löytyy niin metallibändi National Napalm Syndicaten vokalisti Ilkka Järvenpää kuin jazzpiireissä arvostettu kitaristi Aleksi Rantakin. Harvakseltaan esiintyvä yhtye on ilmeisesti soittajille terapiaa ja taatusti saa remellyksellään myös yleisön kannat kattoon. Showtimet molempina iltoina non klo 23.00. Sisäänpääsy 8€ per ilta.