torstai 15. huhtikuuta 2010

Markus pitkästä aikaa studiossa!
Kaulinrantalainen Markus (Markku Trandberg) äänitti päivälleen 40 vuotta sitten singlensä Jos vielä oot vapaa/ Vain kotka lentää aurinkoon. Vuosikymmenten kuluessa molemmista puolista on tullut iskelmän ikivihreitä. Parhaillaan Markus on tamperelaisessa Recording Room-studiossa. Hän tekee päivitettyä versiota laulusta Jos vielä on vapaa tuottaja Jasu Mäntylän johdolla. Kappale tulee radiosoittoon Markuksen 60-vuotispäivän eli 2 .toukokuuta tienoilla ja Mäntylän mukaan, mikäli vastaanotto on hyvä, Markuksen kanssa aletaan tehdä pitkäsoittoa.
Vuonna 1970 tehty sinkku teki Markuksesta tähden kertarysäyksellä.Pikkulevyn molemmat laulut keikkuivat kymmenen suosituimman listalla ja keikkoja riitti niin paljon kuin jaksoi tehdä. Muun muassa kotikentällään Aavasaksan juhannuksessa hän lauloi ennätysyleisölle. Paikalla oli 15 000 ihmistä.
Vain kotka lentää aurinkoon oli Suomen suosituin iskelmä elo- ja syyskuussa 1970. Laulu on käännös Simon & Garfunkelin maailmanhitistä El condor pasa. Suomeksi sen riimitteli Tuula Valkama ja alkuperältään laulu on chileläinen kansansävelmä.
Jos vielä oot vapaa taas oli parhaimmillaan sijalla viisi suosikkitilastoissa ja muutama vuosi sitten se oli 59. Yleisradion kaikkien aikojen iskelmä-äänestyksessä, Laila Kinnusen Valoa ikkunassa-laulun ja Annikki Tähden Muistatko Monrepos`n välissä.
Vain kotka lentää aurinkoon-http://www.youtube.com/watch?v=hfzOtbdrr10