keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Jukka Pojalta oivaa kesämusaa!

Suomalaisen reggaen pioneeri ja keulahahmo Jukka Poika julkaisee uuden albuminsa Kylmästä Lämpimään tänään!
Levyn tuotannosta vastaa Tommi "Bommitommi" Tikkanen, joka on tuottanut muitakin Suomi-reggaen kärkiartisteja, mm. Raappanan, Reino & The Rhinosin ja Paarman albumit.
Albumi on rennointa ja keinuttavinta Jukka Poikaa aikoihin ja ylväästi soiva torvisektio sekä muikeat taustalaulusovitukset kruunavat ensiluokkaisen kappalemateriaalin.
Taustalla soi Sound Explosion Band, jonka varma kädenjälki kuuluu vahvana ja kappaleiden tiheä tunnelma välittyy.
Jukka ei päästä kuulijaa kuitenkaan helpolla, sillä pitkälti elämästä, rakkaudesta, erosta ja kaipuusta kertovat, välillä viiltävänkin arkirealistiset tekstit puhuttelevat ja käyvät hyvästä aivovoimistelusta.
Jukka Poika Rousu on genrensä ensimmäinen Suomessa. Reggaen hän löysi 16-vuotiaana Espoossa, mutta ennen suomenkieliseksi heittäytyimistä, hän riimitteli englanniksi. Hänen oma tyylinsä hioutui parhaista aineksista. Hän sanoo kuunnelleensa tarkoin muun muassa suomalaisen tekstitysperinteen jättiläisiä Veikko Lavia, Juice Leskistä ja Hiski Salomaata.
- Minua inspiroi aluksi 80-luvun Jamaika-meininki. Maan tapa rallatella, lausua ja höpöttää. Ekat suosikit olivat Max Romeo ja Bob Marley.
- Homma alkoi kuitenkin pikkuhiljaa turhauttaa, kun heitti mitä tahansa englanniksi, kukaan ei tarttunut millään lailla. Nuoli meni ohi korvien. Jossain vaiheessa sitten huomasin, että suomenkielellä homma toimii ja sille oli tilaus.

Mielihyvää-http://www.youtube.com/watch?v=31G6fxYJcJE
Kiitollisuutta (feat.Raappana) - http://www.youtube.com/watch?v=MOiWk-FxTt8